Toen eenmaal de blik op de nacompetitie gericht werd, zal er bij de deelnemers uit 5H Lettele, Hoonhorst en Raalte even met de ogen geknipperd zijn. Klopt het wel? Ja, het klopt! Slechts één finale over twee duels scheidt deze ploegen van een plek in de vierde klasse. Lettele neemt het op tegen vierdeklasser Wilp en Hoonhorst vecht met Raalte om een plek in de vierde klasse.

Afgelopen zondag was er even verwarring, wie speelt nu tegen wie in de nacompetitie? Na wat rekenwerk werd duidelijk dat Hoonhorst alsnog de derde periodetitel had gewonnen, waardoor er plekken geschoven moesten worden in het nacompetitie-schema. Door de drie directe promovendi Broekland, Dalfsen en Holten werd het rekenen niet makkelijker, maar men kwam er uiteindelijk uit.

Hoonhorst speelt aanstaande zondag eerst thuis tegen Raalte. Dit was in de competitie de eerste wedstrijd die voor beide ploegen op het programma stond. Het duel in Raalte eindigde toen in 3-2 in het voordeel van Raalte. Wat weet Raalte-middenvelder Richard Huis in ’t Veld van de komende finale-tegenstander? “Uit in Hoonhorst spelen we altijd lastige wedstrijden. Ik kan me niet herinneren dat we daar ooit makkelijk gewonnen hebben. Hoonhorst is op dit moment een hardwerkende ploeg. Met Brenden Eijkelkamp hebben ze een speler met een gevaarlijke vrije trap in huis. Het wordt zeker geen makkie morgen.”

Bij Raalte kan men morgen niet beschikken over Gerben Wijnhout. De middenvelder die te kennen heeft gegeven volgend seizoen te stoppen, hoopt in het tweede duel thuis tegen Hoonhorst (20 mei, 2e pinksterdag) mee te doen. “Na 11 jaar Raalte 1 vind ik het even mooi geweest. Eerst even niks aan het begin van het volgende seizoen. Kijken of ik het voetbal en de jongens ga missen”, vertelt Wijnhout. In het tweede duel lijkt er geen twijfel te bestaan over het meespelen van Wijnhout: “Ik ga maandag sowieso redden. Graag neem ik voetballend afscheid. Zelf kon ik nog niet voluit trainen, het schieten gaat nog niet voluit. De jongens hebben wel prima getraind deze week, moet ik zeggen.”

Raalte-trainer Plagman kan wel weer beschikken over de steeds fitter wordende middenvelder Marnix van Santen. “Op basis van de eerste seizoenshelft hebben we zeker recht op een plek in de vierde klasse. Het verhaal van de tweede seizoenshelft is minder rooskleurig. Veel blessures en schorsingen zorgden voor mindere resultaten. Hier klimmen we langzaam uit omhoog en dit kunnen we de komende twee finales tegen Hoonhorst mooi bekronen”, aldus Huis in ’t veld.

Over twee duels tellen uitgoals niet dubbel. Bij een gelijke stand na twee wedstrijden volgt er een verlenging en eventueel strafschoppen. Tegen die tijd kan Wijnhout (hopelijk) weer voluit schieten.

Programma nacompetitie (4e klasse) zondag 12 mei:

Wilp-Lettele
Hoonhorst-Raalte

Winnaars over 2 duels spelen volgend seizoen in de vierde klasse.