Hoonhorst speelde vanavond als één van de laatste ploegen nog een bekerduel in de eerste ronde van de Districtsbeker Oost in en tegen Hattem. Bij rust stonden de mannen van trainer Bert Spies (foto) nog op 0-0. Na rust moest men helaas de meerdere erkennen in de Hattemers (2-0).

Hattem speelde jarenlang op zondag. Inmiddels is de club overgestapt naar het zaterdagvoetbal en staat men verdienstelijk bovenaan in de vierde klasse C. Onder leiding van oud-vvHeino trainer Timo Goudbeek werden dit seizoen van de zes wedstrijden al vijf duels gewonnen.

Vanavond maakte Hoonhorst het de Hattemers flink lastig, zo bleek uit de 0-0 ruststand. Na rust was het echter William Wolff die tweemaal het net wist te vinden, waardoor de Hoonhorsters uit het bekertoernooi liggen. Komend weekend wacht Hoonhorst in 4H de derby thuis tegen Dalfsen.

De loting voor de 2e ronde van de Districtsbeker Oost is morgen (woe 23 oktober) om 16u. Overwetering, Rohda Raalte, Wijhe’92 en Heeten zitten nog in het bekertoernooi (van de clubs die wij volgen).

Zie ook ons totaaloverzicht: Amateurbeker Oost.