Hoonhorst won vanmiddag met 2-1 thuis tegen Haarle. Toen de ploeg van Bert Spies zich verzoend had met een 1-1, kreeg het in de slotsecondes nog een penalty. Jurgo Gerondas bleef koel en benutte het buitenkansje (2-1). Door de winst nestelt Hoonhorst zich weer veilig in de middenmoot van 4H.

Hoonhorst-trainer Spies was na afloop complimenteus over tegenstander Haarle: ‘Een goede ploeg. Veel diepgang en zij hanteren goede crosspasses.’ Toch was de oefenmeester met zijn eigen ploeg ook met een goed gevoel aan de wedstrijd begonnen. ‘We speelden de laatste weken best goed, maar het leverde niet de nodige punten op. Van de week werd er met veel plezier getraind. Iedereen was scherp en goed bezig’, vertelt Spies.

In een gelijkopgaand eerste halfuur krijgt Haarle de beste kansen. Toch is het de thuisploeg die na ruim een halfuur spelen op voorsprong komt. ‘Na een duel op het middenveld kan Jasper Beltman de bal goed meenemen en de keeper omspelen, hierdoor kwamen we op voorsprong. In de rust heb ik aangegeven om rustiger te gaan voetballen. We veroverden snel de bal, maar waren hem ook snel weer kwijt. We moesten ook met wat meer controle verdedigen, af en toe vlogen we er met veel risico in’, analyseert de oefenmeester uit Dalfsen.

Spies zag hoe Haarle een onterechte strafschop kreeg in de 72e minuut: ‘Volgens mij was het geen hands. Een speler van ons kreeg de bal op de borst. Hierdoor werd het 1-1 en hier had ik me eigenlijk al meer verzoend. Toch gingen we goed door het laatste kwartier en kregen wij wél een terechte strafschop, ook na een handsbal. Jurgo Gerondas schoot de bal strak in de hoek waardoor we wonnen’, besluit een tevreden Spies.

Hoonhorst heeft door de overwinning zes punten uit vijf wedstrijden. Haarle was bij winst koploper geweest in 4H, maar doet een pas op de plaats. Volgende week speelt Hoonhorst uit tegen FC RDC en Haarle thuis tegen Diepenveen.

Overige uitslagen 6 oktober 4e klasse H:
DAVO-FC RDC 0-3
SV Zwolle-Dalfsen 2-2
Diepenveen-Sallandia 3-1
OVC’21-Turkse Kracht 2-1
Lettele-ABS 3-2
Broekland-IJsselstreek 1-2