Hoonhorst-trainer Bert Spies was na afloop tevreden over de 4-1 eindstand die zijn ploeg de drie punten en de winst in de derby tegen Dalfsen brachten. Spies verbaasde zich ook wat over de matheid van de Dalfser equipe. Maar de overwinning daar aan toeschrijven zou betekenen dat zijn eigen team tekort wordt gedaan. ‘We hebben de mogelijkheden die er vandaag lagen met beide handen gegrepen’, aldus Spies.

In de wetenschap dat Hoonhorst al twee seizoenen met 0-3 thuis van ‘buurman’ Dalfsen had verloren, was de thuisploeg gewaarschuwd. ‘Het was achteraf gezien een makkelijke overwinning. Ik vond Dalfsen niet heel dwingend, ondanks dat het een ploeg is met kwalitatief goede spelers’, vertelt Spies, die zelf inwoner van Dalfsen is.

Na een halfuur spelen opende Robin Broeks vandaag voor Hoonhorst de score (1-0). Jacco Broeks deed er vanuit een corner vijf minuten later nog een schepje bovenop (2-0), zodat Dalfsen met een 2-0 achterstand ging rusten. De oefenmeester van Hoonhorst over deze fase na rust: ‘Ik verwachtte toen dat Dalfsen er de tweede helft flink tegenaan gingen, maar dat bleef uit. Bij ons stond het verdedigend goed, het enige dat niet goed deden was het uitspelen in de counter. Hier hadden we nog meer uit kunnen halen. We zijn de bal dan te snel weer kwijt.’

Na ruim een uur spelen maakte Sten Klein Herenbrink einde aan de spanning in de wedstrijd door de 3-0 te maken. Beide ploegen kregen aan het einde van de wedstrijd nog een strafschop (die werden benut). Hierdoor stonden Sjoerd Klarenbeek namens Dalfsen en Sten Klein Herenbrink (zijn tweede van de middag) ook nog op het wedstrijdformulier (4-1).

Door de winst van Hoonhorst tegen nummer twee Dalfsen stijgt men naar de vijfde plaats met twaalf punten. Dalfsen zakt na vandaag naar de derde plek met één punt meer dan Hoonhorst.

Hoonhorst speelt volgende week uit tegen IJsselstreek. Dalfsen kan zich herpakken thuis tegen Diepenveen.

Overige uitslagen 4e klasse H:
Diepenveen-FC RDC 2-1
OVC’21-Haarle 1-4
Sallandia-Turkse Kracht 1-4
DAVO-IJsselstreek 3-0
Broekland-Lettele 4-0
SV Zwolle-ABS 3-1