Hoonhorst-trainer Bert Spies (foto) vond na afloop dat Hoonhorst te weinig had gekregen (één punt) in het thuisduel tegen DAVO (1-1). De oefenmeester uit Dalfsen had zowel DAVO als zijn eigen ploeg niet op het gewenste niveau zien acteren. ‘Zeker de eerste helft misten we de wil om doelpunten te maken’, analyseerde Spies.

‘Ik rekende op DAVO als een voetballende ploeg met veel scorend vermogen. Dat kwam er niet echt uit. Wij waren voor rust ook te slap en niet doelgericht genoeg. Uit een schlemielig moment maakt DAVO na een halfuur spelen de 0-1. Een verdedigingsfout aan onze zijde. Sten Klein Herenbrink maakte uit een vrije trap, niet veel later, gelukkig wel weer snel de gelijkmaker (1-1)’, weet Spies te melden over de eerste helft.

De trainer van Hoonhorst was ‘pissig’ in de rust: ‘We hadden veel meer kansen moeten creëren en waren in balbezit veel te gemakkelijk. De tweede helft was het beter en hadden we enkele goede mogelijkheden. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten. Ook al namen we een kwartier voor tijd meer risico met een extra spits. We wilden drie punten in huis houden, maar helaas. We haalden niet ons niveau vandaag’, eindigt Spies.

Hoonhorst heeft in 4H een klein gaatje geslagen, met een negende plaats, tot de nummer tien Broekland. Dit ‘gat’ is vier punten.

Na de winterstop hervat Hoonhorst de competitie uit tegen Turkse Kracht. Op dit moment doet de KNVB onderzoek naar incidenten rond het duel tussen FC RDC-Turkse Kracht (0-0), waardoor Turkse Kracht afgelopen weekend niet in actie mocht komen tegen SV Dalfsen.

Overige uitslagen 15 december (4H):

Diepenveen-SV Zwolle 0-0
Sallandia-Lettele 3-2
Haarle-ABS 1-1
OVC’21-Broekland 3-0
FC RDC-IJsselstreek 1-2