Hoogeveen-Rohda Raalte: Harmens sluit bijna aan

Rohda Raalte gaat morgen op bezoek bij Hoogeveen. In Drenthe staat Jesper Harmens (foto) nog niet op het wedstrijdformulier. De controlerende middenvelder maakt morgen in het tweede elftal zijn minuten op de weg terug na een lies-operatie. 

‘Het gaat prima. Voor het herstel van de operatie die ik heb ondergaan staat ongeveer zes weken. We zitten nu in de vijfde week en ik kan weer meedoen in wedstrijden. Morgen maak ik hopelijk negentig speelminuten in het tweede elftal’, vertelt Harmens.

Na de wedstrijd van het tweede elftal is Harmens misschien net op tijd om in de bus te stappen met de eerste selectie om te kijken bij het uitduel van Rohda bij Hoogeveen: ‘Voetballend zijn we beter dan Hoogeveen. We zullen daar op het kunstgrasveld denk ik veelal in balbezit zijn. Het is vooral oppassen op de omschakel-momenten en het gevaar van spits Robert Fik.’ De aanvaller¬†speelde jarenlang voor WKE en FC Emmen.

‘Na morgen gaan we kijken hoe het ervoor staat. Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk weer in de basis staan van het eerste elftal. Ik kan mijn meerwaarde in het coachen en spelers neerzetten dan tonen. Maar ook als ik nog niet speel, zoals nu, kijk ik waar ik andere spelers kan helpen’, besluit Harmens.

Vorig seizoen eindigde het duel in 1-1. Coen Zwollo redde een punt voor Rohda in de slotsecondes. Bij Rohda staat morgen naast Harmens ook Ngutra langs de kant. Djeramy Zandvliet is een nog een vraagteken. Zandvliet raakte licht geblesseerd in het duel van dinsdag tegen het schaduwteam van GA Eagles (1-4 verlies).

Het duel in Hoogeveen staat morgen onder leiding van de heer Franssen.

Hoogeveen-Rohda Raalte, zondag 6 oktober 14.30u