Heino – De VV Heino heeft tegen topklasser De Treffers uit Groesbeek niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van trainer Marc Lobbert verloor op sportpark De Kampen met 2-4. Een duidelijke uitslag, die echter volstrekt geen recht deed aan de wedstrijd. ‘We hebben de huid duur verkocht’, constateerde doelman Tom Vastenavond na afloop, nog zichtbaar balend van de vierde treffer. ‘We hebben het in de eerste helft laten liggen’, analyseerde Marc Lobbert ‘maar al met al zijn we eervol uitgeschakeld.
En daar was Groesbeek-trainer John Nijenhuis het mee eens.”Heino is een jonge enthousiaste ploeg. Hongerig. En we hadden zeker in de eerste helft moeite met hun snelheid over de flanken…”. De quotes vormen tezamen een treffende samenvatting van de wedstrijd, die boeide tot de laatste minuut.

Direct na het openingssignaal bleken de beide ploegen, ondanks het klassenverschil, goed aan elkaar gewaagd. Heino had duidelijk de intentie om met inzet en goede combinatie de toon te zetten en slaagde daar goed in. Helaas voor de groenhemden werd in de 10e minuut knullig balverlies verleden dat door Treffers-spits Rick Verbeek genadeloos werd afgestraft: 0-1.
Ondanks deze domper liet Heino zich niet uit balans brengen. Het leverde in de 20e en 22e   kansen en kansjes op, die samen de opmaat bleken voor de gelijkmaker door Jesper Schokker. Hij pikte een geweldige crosspass van Douwe Booij vlekkeloos op om vervolgens na een rush Treffersdoelman Berry Peters kansloos te laten: 1-1. Heino bleef brutaal druk zetten, met in de 45e minuut zowaar een welverdiende 2-1 voorsprong als gevolg. Dit keer rondde Peter Marissink een mooi combinatie strak af.
In de opvolgende minuut (zo bleek later) gaf de jonge ploeg de wedstrijd alsnog weg. Marc Lobbert: “Op dat moment hadden we de 2-1 gewoon moeten meenemen naar de kleedkamer”. Helaas voor de oefenmeester gebeurde dat niet en kon De Treffers over rechts naar binnen trekken en op slag van rust de 2-2 binnenschieten. “Dáár hebben we het weggeven. Jammer. Als we met 2-1 aan de thee gaan, dan krijg je een heel andere wedstrijd”.
Na rust bleek De Treffers geleerd te hebben van de lessen in de eerste 45 minuten. Zeker nadat de ploeg van John Nijenhuis de 2-3 had binnengeschoten begon voor Heino de tijd te dringen. Daar waar de topklasser professioneler ging spelen, nam bij de groenhemden de onrust toe. Marc Lobbert probeerde het tij nog te keren door in de slotfase met vier aanvallers te spelen. Het leverde inderdaad enkele kansjes op, waardoor het een boeiende wedstrijd tot en met de voorlaatste minuut. Toen maakte de ploeg uit Groesbeek aan alle illusies een einde door de 2-4 binnen te tikken. Een uitslag die gezien het spelbeeld geflatteerd was.  De mannen van Lobbert verlieten met een gerust gemoed het veld. “Het is jammer, maar we hebben gedaan wat we konden”, zo stelde Jesper Schokker (nog nagenieten van alweer een prachtige treffer) berustend vast.

De Treffers bekert verder.
De hoofmacht van VV Heino maakt zich op een trainingskamp, van vanaf 2 januari, op Gran Canaria.