Wie zich een beetje verdiept in de 5e klasse H weet dat morgen een belangrijke speeldag is voor Holten en Raalte. Aangezien, na het wegvallen van de zesde klasse komend seizoen, de eerste drie ploegen rechtstreeks promoveren moet Raalte winnen wanneer ze deze derde plek willen bemachtigen.

”Iedereen is er klaar voor. Er werd scherp getraind deze week. We zijn er van doordrongen dat een gelijkspel in Holten te weinig is”, vertelt verdediger Mark Hogeboom. ”Ons programma is de laatste ook niet echt makkelijk, dus als we wat willen moet het zondag gebeuren.” Hogeboom zit zelf morgen weer op de bank na een breuk in zijn middenhandsbeentje.

Raalte won van de drie wedstrijden in maart slechts eenmaal: thuis tegen Lettele met 1-0. Vervolgens volgden teleurstellende nederlagen tegen Wesepe (3-1) en Dalfsen (0-8), maar pakte men afgelopen maandag tegen Epse (1-2 winst) de draad weer op. ”Het heeft ons goed gedaan dat we weer wisten te winnen ondanks dat het spel nog niet altijd goed was. We beginnen weer completer te raken met onze selectie, na een periode dat we ook jongens uit de A1 veelvuldig moesten gebruiken”, verklaart middenvelder Richard Huis in ’t Veld.

Wat voor wedstrijd was het eerder dit seizoen in Raalte? ”De eerste wedstrijd in Raalte kwamen we met 3-0 voor, maar werd het met 3-2 op het laatst nog billenknijpen. Zij hebben een fysiek sterke ploeg en gooide nog wat extra geweld mee naar voren op het laatst. Gelukkig bleef het 3-2 toen”, weet Huis in ’t Veld zich te herinneren.

”Vooral hun spits Jaap Huisman maakte de vorige wedstrijd een sterke indruk. Fysiek een sterke spits, een echt aanspeelpunt”, herinnert Hogeboom. Het is echter de vraag of deze topscoorder Huisman (18 goals dit seizoen) meedoet komende zondag. De spits staat al drie wedstrijden niet meer op het wedstrijdformulier, vanwege een blessure aan zijn hand. Deze houdt hem vermoedelijk nog enkele weken aan de kant.

Bij Raalte heeft trainer Jan Plagman niet de beschikking over Marnix van Santen, Jef Hegteler en Fuat Buyuktas, zij zijn geblesseerd. Doelman Tiggelhoven zit zijn derde wedstrijd schorsing uit. Hij is totaal voor vier wedstrijden geschorst.

 

Programma 5H op zondag 7 april:

Lettele-Hoonhorst
Epse-Wesepe
Marienheem-Gorssel
Holten-Raalte
Dalfsen-Nieuw Heeten
SDOL-Broekland

 

Stand 5H (per 6 april):

1 Broekland 17-46
2 Dalfsen 16-40
3 Holten 16-34

4 Raalte 17-34
5 Hoonhorst 17-31
6 Lettele 17-23
7 SDOL 17-20
8 Nieuw Heeten 17-20
9 Wesepe 17-16
10 Marienheem 17-12
11 Gorssel 16-11
12 Epse 16-4