Hoe sterk is SV Heeten echt?

Heeten – Na zeven wedstrijden was de ploeg ongeslagen. Met 19 punten aan kop in de derde klasse en de eerste periodetitel zit al in de knip.  We hebben het over de hoofdmacht van SV Heeten, maar het is inmiddels duidelijker dat de lat dit seizoen hoger ligt: “Het is ons niet om een periode te doen. We willen aan het einde nog bovenaan staan”, zo liet Heeten-aanvaller Bas Aarnink via De Stentor weten,. En daar is geen woord Spaans bij. Tot nu toe ligt de ploeg van trainer Marco Onderberg perfect op koers. Ondanks het verlies van afgelopen weekend tegen DSVD (Heeten verloor met 1-2) staat de ploeg met 19 punten uit acht wedstrijden bovenaan. Bovendien mag het doelsaldo gezien worden. Met name defensief zit het bij Heeten goed in elkaar. Tot nu toe moest de bal slechts 9 maal uit het net worden gehaald. Aanvallend hebben de groenhemden twee zwaargewichten in het veld staan. Zowel Bas Aarnink als Rob Grondhuis zijn dit seizoen uitermate trefzeker.

Hoe sterk SV Heeten écht is zal de komende drie competitiewedstrijden blijken. Komend weekend moet de ploeg het in Enschede opnemen tegen Vogido. Vogido verloor afgelopen weekend verrassend van Wilhelminaschool (3-1), maar beschikt niettemin al enkele jaren over een goed scorende ploeg. Afgelopen seizoen eindige de ploeg als tweede en is steevast van plan om dit jaar één plaats hoger te eindigen. Vodigo staat nu derde en heeft al 29 keer gescoord.
Een week later komt Borne naar Heeten. En ook Borne draait dit seizoen sterk en we vinden deze ploeg terug op de vierde plaats. Afgelopen zondag verloor Borne in Slagharen met 3- 2, van….EMMS, de tegenstander van de derde wedstrijd. En dan hebben we meteen de derde concurrent van Heeten in de titelstrijd in beeld: EMMS, de huidige nummer twee (die bovendien nog een appeltje te schillen heeft met Heeten).

De conclusie is daarom duidelijk: wil Heeten echt aanspraak maken op de titel dan valt er de komende weken goede zaken te doen. Drie wedstrijden in de top van het klassement in de derde klasse A, met drie keer een hoofdrol voor de mannen van SV Heeten.
De wedstrijd van zondag 11 november begint om 14.00 uur op sportpark Het Wooldrik, Tegelerweg 66, Enschede.

 

Gespeeld

punten

voor

tegen

1

Heeten

8

19

25

9

2

EMMS

9

19

23

20

3

VOGIDO

9

18

29

13

4

Borne

9

17

26

16

 

Programma volgende drie speelrondes

11-nov

VOGIDO

Heeten

18-nov

Heeten

Borne

2-dec

Heeten

EMMS