Hobie Verhulst nieuwe doelman bij GA Eagles

Nuchter. Hardwerkend. En bovenal: in staat om ballen tegen te houden. Hobie Verhulst (24) verdedigt vanaf komend seizoen het doel van Go Ahead Eagles. De zelfbewuste Amsterdammer tekent voor twee jaar plus een optie voor nog een jaar in Deventer.

“Mooie club, goed verhaal.” Op de vraag ‘Waarom Go Ahead Eagles?’ is het antwoord van Hobie Verhulst kort en krachtig. Go Ahead Eagles en Hobie Verhulst hebben dezelfde ambitie: naar de top van de Jupiler League. Verhulst: “Ik wil samen met deze mooie club stappen omhoog maken. Tijdens de eerste gesprekken was nog niet bekend wie de nieuwe trainer zou worden, maar ook daar spreekt natuurlijk ambitie uit.”

Hobie Verhulst doorliep de jeugdopleiding van AZ en kwam via MVV in 2015 bij FC Volendam terecht. Daar keepte hij onlangs zijn 100e wedstrijd in het betaald voetbal. “Ja, voor een 24-jarige doelman heb ik best wat wedstrijden achter mijn naam staan”, beaamt de huidige aanvoerder van FC Volendam. “Ik ben een stabiele kracht in het doel, die ook bezig is met coaching. Verder ben ik een nuchtere jongen en werk ik hard. Maar bovenal ben ik er natuurlijk om ballen tegen te houden!”

Keeperstrainer Sjoerd Woudenberg had Hobie Verhulst al langer in het vizier. Woudenberg: “Ik zag hem dit seizoen onder meer uitblinken in het bekerduel met PSV. Hobie heeft de afgelopen jaren door vlieguren te maken veel stappen kunnen zetten. Zoals hij zelf ook aangeeft: samen met Go Ahead Eagles kan hij die ontwikkeling nu doorzetten.” Technisch manager Paul Bosvelt: “Hobie kwam in de gesprekken over als een enthousiaste en ambitieuze jongen. Op een belangrijke positie in de as hebben we in dit stadium al een talentvolle, ervaren speler kunnen vastleggen. Dat is mooi.”

Hobie Verhulst sluit tijdens de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 aan bij Go Ahead Eagles. Nu ligt zijn volle focus bij FC Volendam, waar de supporters hem vorig seizoen nog uitriepen tot ‘Speler van het Jaar’. “Ik wil de fijne tijd bij Volendam natuurlijk goed afsluiten”, aldus Verhulst.

Tekst: www.ga-eagles.nl