Historie Ajax – Go Ahead Eagles: 29-0

De ene tegenstander ligt een ploeg beter dan een andere. Aanstaande zaterdag gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij een tegenstander waarbij het nog nooit een competitietreffen won. Ajax won in Amsterdam alle voorgaande competitiewedstrijden waarmee het 29-0 voor de thuisploeg staat.

Ajax en Go Ahead Eagles speelden in hun historie maar liefst zestig duels tegen elkaar, Ajax won er daar vijftig van. In Deventer eindigde het drie keer gelijk en won GA Eagles zeven keer. Gesteund door een dertigtal supporters, vele anderen hebben gehoor gegeven aan de oproep om het duel te boycotten, zullen Foeke Booy en zijn mannen proberen om op 29-1 te komen.

Het vorige duel in Amsterdam tussen de twee eindigde in 6-0 voor de thuisploeg. De 0-0 ruststand deed de bezoekers toen nog het beste hopen voor de tweede helft. Maar in een tijdsbestek van vijf minuten gaf Go Ahead vier goals weg. Van der Linden schoot te hulp bij de eerste en toen was de beer los. Het Eagles-middenveld werd overlopen en de defensie leek op een gatenkaas. Na zes keer gescoord te hebben vond Ajax het wel goed.

Ook dit jaar zal het lastig worden voor Go Ahead Eagles om bij Ajax iets te halen. De bezoekers hebben het voordeel dat Ajax een Europees duel in de benen heeft. Nadelig is dat Ajax na verlies tegen FC Barcelona en remises tegen Twente en PEC weer een keer zal willen winnen.

Pieter Vink is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het duel. De arbiter wordt zaterdag in de ArenA bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Nicky Siebert en Roger Geutjes.

Ajax – Go Ahead Eagles, zaterdag 25 oktober aanvang 20.45 uur.

Foto: Johan Wolff