Het wordt menens in Broekland na nederlaag tegen ABS (1-3)

In 4H wordt het menens voor Broekland de komende weken. De ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst verloor gisteren van nummer laatst ABS en dat kwam hard aan. ‘Ondanks het overwicht en de kansen in de beginfase kregen we de 0-1 tegen, dat was een mentale dreun’, zag de oefenmeester. 

‘Ik ben tevreden over het vertoonde spel in de eerste twintig minuten. Wat je ons kunt verwijten is dat we de kansen niet benut hebben. Dat hebben we vaker dit seizoen gehad, dan kun je spreken van pech, maar op een gegeven moment heeft het ook met kwaliteiten te maken’, analyseert Rouwenhorst. Na miscommunicatie achterin zag de trainer dat de Bathmenners via Paul Roetert op 0-1 kwamen na een klein halfuur spelen.

‘De tweede helft probeerden we meer druk vooruit te zetten. Alleen viel de gelijkmaker niet. Na de 0-2 gingen we echt alles of niets spelen, toen kwamen er uiteraard ook nog meer ruimtes voor ABS.’ Voor de uitploeg maakte Jesper van Es de 0-2 en later nog de 0-3 via Wouter van Oosten uit een strafschop. Aron Schiphorst bracht in de slotsecondes de eindstand op het bord: 1-3.

Door de nederlaag komt ABS dichterbij Broekland op de ranglijst te staan. Met een twaalfde plaats staan de Broeklanders (20 punten) momenteel drie punten af van de ‘veilige’ tiende plaats. Komende zondag gaat de ploeg van Rouwenhorst op bezoek bij de nieuwe rode lantaarndrager Lettele.