Heracles krijgt de punten in de schoot geworpen

Go Ahead Eagles deelde vandaag de punten uit. Na een domme overtreding van Türüç liep de thuisploeg achter de feiten aan en gaf het de eerder behaalde 1-0 voorsprong uit handen.

Die voorsprong was al na acht minuten behaald. Kolder kopte knap binnen en daarna was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Telgenkamp. Heracles zette er heel weinig tegenover maar werd in de wedstrijd geholpen na een rode kaart voor Türüc. Hij maakte een harde en niet al te slimme overtreding op Aktaou.

‎Daarna ging Heracles in de aanval. In eerste instantie leverde dat niets op. Tot oud-Fortunees Bryan Linssen werd ingebracht. Hij zette Heracles op 1-1, 1-2 en in de blessuretijd op 1-3.

Trainer Booy was na afloop niet heel blij. Tegenover de microfoon van RTV Oost zei hij: “ik moet mezelf een beetje beheersen, iets wat hij niet deed” doelend op Türüç. “De manier waarop, de positie op het veld en het moment was niet te geloven. Hij heeft voor ons de wedstrijd volledig overboord gegooid.”

Volgend weekend wacht Heerenveen. ‎Zonder Türüç.

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-3
1-0 Kolder (8)
1-1 Linssen (47)
1-2 Linssen (67)
1-3 Linssen (90+3)

Bijzonderheden: Türüç ‎rood 21e minuut.

Opstelling Go Ahead Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum (Schenk/61); Rijsdijk, Overgoor, Duits (Ten Den/75); Türüc, Kolder, Lewis (Schalk/67).

Foto’s: Johan Wolff