GA Eagles zonder buit uit Almelo huiswaarts

GA Eagles is er zaterdagavond niet in geslaagd om de mooie thuisoverwinning van twee weken geleden op Feyenoord (1-0) een vervolg te geven. De ploeg van trainer Hans de Koning verloor in Almelo met 2-1 van Heracles. Na een 0-1 voorsprong bij rust was het Armenteros met twee prima treffers die GA Eagles de das om deed.

Deze Oostelijke derby begon lekker voor de rood-gelen. Nadat Groenbast zijn ploeggenoot Antonia wegstuurde met een uitstekende pass, wist laatstgenoemde de bal na ruim een kwartier behendig af te ronden in het Almelose doel (0-1). Tot aan de rust wisten de Deventenaren vervolgens redelijk makkelijk stand te houden.

Na rust haalde Armenteros de trekker over na ruim een uur spelen (1-1). Een prima volley van de Heracles-spits liet GA Eagles-doelman Zwarthoed kansloos. GA Eagles moet zich toen verzoend hebben met een puntje, ware het niet dat invaller Leon de Kogel een dot van een kans kreeg. Van dichtbij schoot hij echter over. In plaats van een Deventer’ voorsprong, waren het de Tukkers die met de winst aan de haal gingen. Armenteros wist vijf minuten voor tijd makkelijk door de GA Eagles-defensie een solo uit te voeren en schoof de bal langs Zwarthoed (2-1).

Na deze domper kreeg GA Eagles, na een mooie individuele actie, via Randy Wolters nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. De linkeraanvaller schoot echter uit een lastige hoek over. Ook Eagles-verdediger Achenteh schoot in blessuretijd nogmaals hard op doel. Hij dwong Heracles-doelman Castro tot een ultieme redding. De Almeloërs behielden zodoende de drie punten in eigen huis.

Door dit resultaat blijven de mannen van Hans de Koning in de gevarenzone van de Eredivisie (11 punten uit 13 duels). Komende vrijdag speelt GA Eagles thuis tegen Willem II (20u).

Heracles-GA Eagles 2-1 (0-1)
17′ 0-1 Antonia
68′ 1-1 Armenteros
84′ 2-1 Armenteros

Opstelling GA Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Fischer, Schenk, Achenteh; Duits (86′ Hendriks), Suk, Nieveld (82′ Teijsse); Antonia (60′ De Kogel), Maatsen, Wolters.

Foto: OrangePictures