Met een gelijkspel tegen PEC Zwolle (1-1) nam Heracles Almelo zaterdagavond voor eigen publiek afscheid van een kalenderjaar, waarin het vaak vermaakte maar ook veel te makkelijk doelpunten tegen kreeg.

De verliezend bekerfinalist kwam na vijftien minuten op voorsprong dankzij de negende competitietreffer van Samuel Armenteros (1-0). Toch mocht de thuisclub uiteindelijk niet mopperen dat het bij een gelijke stand mocht rusten. Youness Mokhtar kreeg na 27 minuten alle gelegenheid om gelijk te maken (1-1). Ook Wiljan Pluim verscheen in de slotfase van de eerste helft vrij voor het doel van Heracles Almelo. De aanvaller stuitte echter op doelman Remko Pasveer.

PEC Zwolle bewees ook in de tweede helft dat het de meeste tegenstanders in de eredivisie met verzorgd voetbal tegenstand kan bieden. Keeper Pasveer van Heracles Almelo reageerde echter attent op doelpogingen van Rochdi Achenteh en Kwame Quansah. Heracles Almelo kreeg ook mogelijkheden om het duel te beslissen. Lerin Duarte had bijna succes met een vrije trap. Kwame Quansah en invaller Ninos Gourye slaagden er eveneens niet in doelman Diederik Boer te passeren.

Beide ploegen treffen elkaar op 30 januari opnieuw, maar dan in Zwolle. Ze strijden dan om een plaats in de halve finale van het nationale bekertoernooi.

bron: ANP