GA Eagles hengelt Estse international Ojamaa binnen

Henrik Ojamaa (25) praat vol bevlogenheid over de nieuwe stap in zijn carrière. In zijn nieuwe voetbalthuisstad Deventer tekent de 23-voudig international voor twee seizoenen, met een optie voor een derde jaar. ‘Ik kijk er ontzettend naar uit onderdeel uit te maken van de positive wave waar Go Ahead Eagles op zit’, laat de oud-aanvaller van onder meer Derby County, Legia Warschau en Motherwell weten tegenover GA-Eagles.nl

Ojamaa omschrijft zichzelf als een hardwerkende aanvaller, die in de frontlinie op meerdere plekken inzetbaar is. “Alles begint met hard werken”, weet hij. “Dat is het fundament waar ik goals en assists op wil bouwen. Met de bal aan de voet doe ik er alles aan to make exciting things happen. Voetbal is mijn alles, op het veld geef ik letterlijk álles. Daarbuiten ben ik een relaxed en positief ingesteld persoon. Ik pas me snel aan aan een nieuwe omgeving. Dat leer je wel als je op je achttiende naar een ander land vertrekt. Gelukkig heeft mijn familie me altijd geweldig gesteund.”

Ojamaa vertoonde zijn kunsten de afgelopen jaren in meerdere landen. Het is dan ook niet gek dat er volop interesse was uit enkele van zijn vorige voetbalthuislanden. “Uiteindelijk trok het verhaal van Dennis Bekking en Hans de Koning me over de streep om naar Go Ahead Eagles te gaan”, aldus Henrik Ojamaa. “Zij hadden een erg goed beeld van mij als voetballer en hoe ze mij willen inzetten. Dat gaf een erg goed gevoel.”

Dennis Bekking vult de kersverse aanwinst aan: “We hebben Henrik inderdaad een aantal keer bekeken. We zagen een multi-inzetbare speler met een geweldig karakter. Een jongen met snelheid, kracht en diepgang. Op relatief jonge leeftijd heeft Henrik al zo ongelofelijk veel ervaring opgedaan. Soms had hij pech met een clubkeuze en speelde hij even niet, maar je ziet ook aan zijn statistieken: geef hem vertrouwen en hij betaalt het terug. Zo werd hij als basisspeler kampioen van Polen en tweede in Schotland.”

Zie ook de huidige status van de contracten GA Eagles-spelers.

Tekst: www.ga-eagles.nl