Cruciaal moment leidt nederlaag Wijhe’92 in

‘We maakten vandaag niet echt aanspraak op de winst, maar ons werd wel een zuivere goal op 1-2 ontnomen waardoor we op voorsprong waren gekomen. Het moment daarna scoorde Helios de 2-1. Daarna leek het gedaan’, vertelde Wijhe’92-speler Douwe Booij na afloop van het verloren duel (2J) in Deventer (4-1).

‘De eerste tien minuten kwamen we 1-0 achter en kregen we sowieso veel kansen tegen. De score had toen al hoger kunnen zijn voor Helios. We wilden hen vastzetten, maar dat kwam er niet uit.’ Toch zag Booij zijn ploeg weer in de wedstrijd komen. ‘Ricardo Heerink schoot in een gat in de muur een vrije trap binnen. Zo kwamen we na een halfuur spelen op 1-1. We gingen tot aan de rust compacter spelen en je zag bij Helios wat onrust in de ploeg komen.’

Na rust volgde een cruciaal moment, die in het nadeel was van de ploeg van trainer Peter Jansen. ‘Na een uur spelen maakten we een zuivere goal. Onze aanvaller komt achter de verdediger weg, maar wordt afgevlagd. Uit de counter daarop scoort Helios de 2-1, erg zuur’, zag de Wijhe’92-middenvelder.

Na een foutje van doelman Neplenbroek (3-1) en uiteindelijk nog een counter van de thuisploeg werd de eindstand op 4-1 bepaald.

Volgende week zondag speelt Wijhe’92 de IJsselderby thuis tegen Overwetering. Booij, na twee seizoenen Heino weer terug op het oude nest, kan zich weer opmaken voor de ‘burenruzie’. ‘Een wedstrijd waarin beide ploegen volle bak zullen gaan. Een wedstrijd op zich, zoals men dat vaak zegt.’

Foto’s: Ineke van Wijhe (Wijhe’92)

Beluister ook de reactie van trainer Peter Jansen gemaakt door de mannen vanĀ Airplay Sport.