Heinose winterstop duurt een week langer (Update!)

Op zondag 24 januari stond het eerste competitieduel na de winterstop voor vv Heino gepland. Dit thuisduel tegen AFC Arnhem gaat zo goed als zeker niet door. De Arnhemmers kennen grote betalingsachterstanden onder de leden en beslissen volgende week woensdag hoogstwaarschijnlijk dat de club per direct zal worden opgeheven. Zodoende wordt AFC Arnhem teruggetrokken uit de competitie en vervallen alle competitieduels voor hen in de Eerste Klasse E.

AFC Arnhem is (mede onder de naam FC Presikhaaf) in korte tijd opgeklommen naar de Hoofdklasse. In seizoen 2014/2015 speelde men één seizoen in deze een-na-hoogste amateurklasse onder andere tegen Rohda Raalte. De ploeg van onder andere de broers Van Beukering en gastspeler Theo Janssen degradeerde echter weer.

Donderdagavond 7 januari werd in het clubgebouw van de Arnhemmers een buitengewone ledenvergadering gehouden. Doel van de vergadering was om het ontbinden van de vereniging tot een goed einde te brengen. Om de club direct te ontbinden had gisteravond 75% van de leden aanwezig moeten zijn om met een meerderheid van 66,6% de club te kunnen beëindigen. Deze 75% was donderdagavond bij lange na niet aanwezig. Komende woensdag 13 januari is door statutenwijziging een stemming (onafhankelijk van het aantal afwezigen) van 66,6% stemmen voor ontbinding al voldoende.

Volgens onze gegevens zal AFC Arnhem daarmee uit de competitie (Zondag 1E) worden genomen en worden alle behaalde punten van tegenstanders in mindering gebracht. Heino won in Arnhem op 13 september met 2-3. Deze drie punten worden bij de Heinoërs in mindering gebracht.

UPDATE! (13 januari) Na twee stemrondes is AFC Arnhem op een hectische avond definitief ontbonden. Hoofdreden is de oplopende schulden die men heeft bij de KNVB en Gemeente Arnhem. Het bestuur en de leden hadden geen vertrouwen meer in de toekomst.

Foto: Archief AFC Arnhem-Rohda Raalte 3-4 (22 maart 2014)