Heinose bekerwinst in mooie krachtmeting

Heino won vandaag het eerste bekerduel met 3-1 van zaterdag eersteklasser Balk. Een verdiende overwinning, die voor de toeschouwers over het algemeen een wedstrijd toonde van twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Kansen waren zeker de eerste helft spaarzaam. De tweede helft wist Heino het duel in de slotfase te beslissen. 

Na drie oefenduels leek vv Heino nog niet het goede gevoel te hebben om de start in de eerste klasse te maken. Na duels tegen Heerde, Be Quick’28 en Vios Vaassen was het spelpeil niet van een niveau dat verwacht mag worden van een eersteklasser. Vandaag liet de ploeg van trainer Marc Lobbert echter zien, in het eerste officiële duel, langzaam klaar te zijn voor het eerste seizoen in de clubgeschiedenis in de eerste klasse.

De eerste helft van het duel toonde twee ploegen die elkaar lieten voetballen, maar voor het doel weinig kansen weggaven. De rust werd dan ook met een 0-0 stand opgezocht. Na de thee zette de Friese ploeg Heino meer en beter onder druk waardoor het lastiger voetballen werd voor de thuisploeg. Toch wisten de Heinoërs, na een korte onderbreking vanwege onweer, de score een kwartier voor tijd te openen. Jesper Schokker (foto) strafte een foutje van de ervaren doelman Altenburg af, die een lage voorzet niet kon klemmen (1-0).

Echter wist de ploeg van trainer Dick Sangers snel de score weer gelijk te trekken. Balk-spits Johannes Altena benutte een strafschop, nadat hij zelf werd gevloerd binnen het strafschopgebied (1-1). Beide ploegen wisten dat een gelijkspel in de sterke bekerpoule, met Hoofdklassers Achilles 1894 en Staphorst, niet voldoende perspectief zou bieden om een ronde verder te gaan.

Een winnaar kwam er nog toen ook Heino een strafschop kreeg, nadat ingevallen spits Hidde Smeenk de doorgang werd belet. Remco Beumer wist hierdoor de 2-1 te maken. In de absolute slotfase maakte Heino nog de 3-1, nadat een aanval zelfs binnen het Friese strafschopgebied over meerdere schijven werd afgerond door Hidde Smeenk.

Een prima start in het bekertoernooi voor de groen-witten. Komende woensdag, nog onder voorbehoud, speelt Heino het tweede bekerduel in Assen tegen Achilles 1894. Aanvang 20.00u.

Onderstaande samenvatting van het duel is gemaakt door trainer Marc Lobbert: