Heinoër Pot van Excelsior’31 naar DVS’33

Joran Pot speelt komend seizoen voor zaterdag Topklasser DVS’33 uit Ermelo. De Heinose middenvelder komt dit seizoen voor het tweede seizoen uit voor Excelsior’31 uit Rijssen en gaat in Ermelo een weerzien krijgen met zijn oud-trainer en Raaltenaar Roeland ten Berge.

Pot was ooit een groot talent uit de opleiding van FC Twente en speelde daarna voor RBC, PEC Zwolle en GA Eagles. Inmiddels is de Sallander voor het tweede seizoen een steunpilaar op het Rijssense middenveld en laat hij weten tegenover DVS33.nl: ‘Ik weet wanneer ik het spel moet versnellen, of juist moet temporiseren. Ook pik ik regelmatig een doelpuntje mee. Ik heb het prima naar mijn zin bij Excelsior’31 en dat maakte de keuze om over te stappen wel lastig. Ik wil voetballen in de Topklasse en dat kan bij DVS’33 Ermelo. Net als Excelsior’31 is DVS’33 een goed voetballende ploeg, dat heb ik vorig jaar wel gezien. Ik ben blij met mijn overstap!’

In tegenstelling tot Pot blijft die andere Heinoër bij Excelsior’31 Melvin Velthuis wel bij de zaterdag Hoofdklasser. Velthuis tekende onlangs één seizoen bij.