Heino wint verdiend van Stevo: 2-0

Heino heeft vanmiddag op sportpark De Kampen de tweede wedstrijd in de derde periode verdiend gewonnen van Stevo uit Geesteren. Na een 0-0 ruststand ’tikte’ de ploeg van Marc Lobbert na 90 minuten voetballen de drie punten binnen. Heino speelde overigens zeker de eerste helft verre van goed, maar dat laat de conclusie onverlet dat de punten terecht Heino bleven. Met name in de tweede helft waren de groenhemden de bovenliggende partij en speelde de wedstrijd zich voor 90 procent op de helft van Stevo af. In de 62e minuut opende Robin Gerritsen (foto) de score, door een prachtige inzet van Bas Nijensteen af te ronden: 1-0. Daarna duurde het nog tot de 80e minuut voordat invaller Hidde Smeenk de wedstrijd op slot gooide, na een slim genomen vrije trap van Remco Beumer: 2-0.

Overigens ging Stevo voortvarend van start en wist in de eerste tien minuten meerdere kansen op een openingstreffer te creëren. De Tukkers hadden het geluk niet aan hun zijde en daarnaast verrichte Heino-keeper Tom Vastenavond een fraaie redding. Qua spelbeeld was het echter Heino dat probeerde te voetballen, terwijl Stevo vooral de lange bal zocht. Foutjes over en weer maakten dat de wedstrijd  alle kanten kon opvallen.
In de 38e minuut kreeg Heino de kans om de score te openen. Peter Gerritsen werd op de rand van de 16 meter vastgehouden, waarop scheidsrechter Lensink de bal op de stip legde. Remco Beumer knalde de strafschop echter snoeihard op de paal: het paste geheel in het wedstrijd beeld. Enkele minuten later was Stevo bij een treffer, gelukkig voor de Heinoërs bleef het 0-0.

Op slag van rust probeerde Remco Beumer zijn gemist penal goed te maken met een geweldig schot uit de tweede lijn, die overigens even geweldig werd gepareerd door Stevo-doelman Niels Kroeze. Kroeze, normaal onder de lat in het tweede van Stevo, keepte een puike wedstrijd. Hij hield in Stevo lang in de race. Na de theepauze voerde Heino het tempo op, terwijl Stevo probeerde het tempo eruit te halen en een punt te stelen. Het leidde tot kleine en grote  kansen aan Heino-zijde, met in de 62e minuut dus de bevrijdende treffer van Gerritsen (1-0) en de apotheose van Smeenk tien minuten voor tijd (2-0).

Dankzij de zege verstevigde Heino de derde plaats in het klassement en blijft het in het spoor van PH en De Zweef. Heino voert, na twee wedstrijden in de derde periode, tevens deze ranglijst aan.