Heino wint knotsgek duel van koploper PH (4-2)

Er zijn van die wedstrijden in het seizoen die lang blijven hangen in het geheugen. Vandaag was zo’n wedstrijd voor de Heinoërs. De ploeg van trainer Marc Lobbert won thuis van koploper PH uit Almelo. Een 4-2 eindstand stond uiteindelijk op het bord. De Almeloërs kwamen echter bij een 1-1 stand met negen spelers nog wel op een 1-2 voorsprong. Daarna stonden Douwe Booij en aanvaller Jesper Schokker (foto) op. Zij zorgden voor een thuisoverwinning voor de Groen-Witten.

PH Almelo geldt al meerdere seizoenen als een uiterst lastige tegenstander voor Heino. Een overwinning op de Almeloërs zal bij weinigen in Heino bekend zijn. Ook vandaag had Heino het lastig. In de eerste helft waren er spaarzame kansen over en weer. Toch kwam de gedeeld koploper (met De Zweef) op voorsprong, nadat Luierweert simpel kon binnentikken op aangeven van Nick Wennink die makkelijk kon ontsnappen aan de aandacht van de Heinose defensie (0-1).

Na rust was er direct een schitterende pass van Douwe Booij die Remco Beumer alleen voor PH-doelman Julian Bakker zette. Beumer volleerde echter rakelings over. Daarna was het opletten geblazen voor de toeschouwers. Eerst haalde doelman Bakker Heino-aanvaller Schokker onderuit, waarna de doelman kon vertrekken met rood en Douwe Booij de penalty benutte (1-1). Niet veel later werd Heino-verdediger Jeroen Bos op grove wijze onderuit gehaald, de dader Sven Weenink kreeg rood. Hierdoor stond het elf tegen negen spelers. Weer een minuut later werd Robin Gerritsen gevloerd in het strafschopgebied, opnieuw een strafschop voor de Heinoërs. Douwe Booij liet echter inval-doelman De Vries de strafschop succesvol stoppen.

Heino kwam daarna zelfs tegen negen spelers op achterstand toen Sander Bekhuis de Heino-verdediging te kijk zette (1-2). Daarna hervond de ploeg van Marc Lobbert zich op tijd. Douwe Booij schoot middels een uiterst traag schot de gelijkmaker (2-2) ongeveer een kwartier voor tijd. Daarna beleefde aanvaller Jesper Schokker zijn fijnste periode. De rappe aanvaller ontsnapte tweemaal vanaf ‘zijn’ linkerkant en legde de bal in de lange hoek van PH-doel. De 3-2 van Schokker viel vijf minuten voor tijd. De bevrijdende 4-2 viel in blessuretijd.

Een mooie overwinning, omdat Heino het gat tot PH Almelo, dat nu op de tweede plek staat, tot twee punten heeft verkleind. Volgende week speelt Heino in Hengelo tegen ATC’65.