Heino – ‘Niet dwingend genoeg’ oordeelde Heino-trainer Marc Lobbert na afloop van de onvervalste streekderby Heino – Heeten. ‘De opdracht was om via de vleugels Heeten onder de druk te zetten, maar dat is de hele wedstrijd niet goed uit de verf gekomen’. Dat Heino niettemin vrij eenvoudig met 4-1 won was volgens Lobbert vooral het gevolg van het kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen. Met deze analyse was inderdaad het beeld van de wedstrijd helder weergegeven. Aardig detail voor de statistieken: Willem Mulder speelde zijn 250-ste wedstrijd in de hoofdmacht van Heino. Hij zorgde zelf voor een passende traktatie door in de 40-ste minuut de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Met deze treffer brak hij de wedstrijd open. Tot dat moment had Heino voortdurende een veldoverwicht zonder ook maar één keer gevaarlijk te worden. Pas vlak voor rust wist Heino de druk op te voeren en wist Roland Mulder met een kluts gevaar te stichten, binnen een minuut gevolgd door een plaagstoot van Erik Overkempe en volgens nóg twee scrimmages.  En dat alles binnen één minuut. Telkens wist Heeten-goalie Simon Nijland de bal te keren. De vijfde keer was het echter wel raak: Willem Mulder tekende voor de 1-0.
Even leek het de ruststand te worden, maar Heino zette nog één keer aan. Jesper Schokker pingelde zich op links naar voren, waarna de bal tot buiten de 16 meter bij Roland Mulder kwam. Zijn droge schuiver leek ongevaarlijk, maar doordat Heeten-keeper Nijland door ‘los’ te roepen de bal opeiste, zorgde hij voor verwarring en kon Rik Keijzer profiteren: 2 – 0. De ruststand.

Na de spelhervatting, waarin Lobbert nogmaals hamerde op de druk over de vleugelsveranderde het spelbeeld nauwelijks. Heino bleek de bovenliggende ploeg, maar had vooral foutjes in de defensie van Heeten nodig om tot scoren te komen.  Heino-topscorer Bas Jansen tikte in de 56-ste minuut de 3-0 binnen, door andermaal een misser van de jonge keeper van Heeten (kwam pas afgelopen seizoen over van de A-jeugd).

Later (80eminuut) tekende Jasper Wichers Schreur de 3-1, waarna Heeten nog even probeerde druk te zetten. Het sprankje hoop dat daarmee opbloeide bleek niet voldoende. In de 89-ste minuut zette Erik Overkempe de eindscore het bord: 4-1. Alles overziend een gemakkelijke overwinning voor Heino. Na de stevige nederlaag van vorige week had iedereen daar verder maling aan: de ploeg van Marc Lobbert kan naar boven blijven kijken. Door het gelijkspel van TVC tegen Colombia (1-1) is Heino de koploper tot op twee punten genaderd

Voor Heeten nemen met deze nederlaag de zorgen toe en zullen de mouwen nog moeten worden opgestroopt om uit de degradatiezone te komen. Concurrent Markelo pakte door 1-0 zege op AJC’96 drie punten en vond in de onderste regionen aansluiting.  De verschillen in Klasse 2J blijven echter klein.

Heetenaar Erwin Nyhoff kwam kijken bij broer John (ass.trainer bij Heino): voor Heeten was er niet veel te genieten.

 

Gebroederlijk

Overigens was de sfeer langs de lijn, zoals altijd bij de ontmoetingen tussen Heeten enHeino uiterst gebroederlijk. Dit keer zelfs letterlijk: bij Heino op de bank zal assistent-trainer John Nijhoff, broer van TVOH-finalist Erwin Nyhoff. Uiteraard kwam Erwin even kijken.

 

 

 

Politici

Verder had VV Heino-voorzitter Peter Vervloet zowel het college van B&W en de voltallige

Politici zagen hoe Heino groen kleurde..

raad uitgenodigd om deze wedstrijd bij te wonen. Officieel om de beleidsmakers er getuige van te laten zijn dat Heino ‘groen kleurt’, maar tevens om de raadsleden getuige te laten zijn van de parkeerdruk tijdens de thuiswedstrijden. Komende maanden wordt een voorstel ingediend om de parkeerproblematiek aan te pakken. De raadsleden Jan Oosteweechel, Harrie van Kampen, Ben Misha, Raymond Godeschalk, Ben Nijboer, Egbert de Daas en de wethouders Roger de Groot en Wout Wagenmans gaven gehoor aan de oproep. De komende tijd zal blijken of het de stemming gunstig beïnvloedt. Men heeft in ieder geval wel met eigen ogen kunnen zien, dat de parkeerdruk geen fabeltje is.

Het parkeerprobleem in beeld gebracht.