VV Heino ten onder tegen PH: 3-1

VV Heino heeft in de openingswedstrijd van het nieuw seizoen niet voor een verrassing kunnen zorgen. In Almelo kwam de ploeg van Marc Lobbert er tegen PH niet echt aan te pas. Op slag  van rust kwam de ploeg, tegen de verhouding in, nog wel op voorsprong door een doelpunt van Robin Gerritsen (foto), maar moest na 90 minuten voetballen de punten in Almelo achterlaten. En alles overziend was 3-1 een terechte uitslag.

Direct na het eerste fluitsignaal waren de groenhemden al een paar gewaarschuwd voor de kracht van PH, maar dankzij enkele prima reddingen van Heino-doelman Tom Vastenavond kon Heino de nul vasthouden. Slechts één keer wist de Heinose hoofdmacht in de eerste helft door de Almelose linies heen te breken, en dat was in de genoemde 45-ste minuut. “Daardoor konden we volledig tegen verhouding in aan de thee. Natuurlijk hoop je dan dat je dat vast kunt houden, maar je weet dan ook al wel zeker dat het een lastig verhaal gaat worden”, zo blikt Marc Lobbert terug.

Na rust trok PH de score echter naar zich toe, al had ze daar wel een strafschop voor nodig. In de 48-ste minuut werd een doorgebroken PH-aanvaller uit balans gebracht door keeper Vastenavond. Een gele kaart voor Vastenavond was het gevolg en een strafschop die door Ruud Gasthuis (via de paal) werd verzilverd: 1-1. Even later werd de score verder opgebouwd tot 2-1 door een ongelukkig eigen doelpunt van Paul van Dijk en was de strijd eigenlijk wel gestreden. Heino kwam er niet echt meer aan  te pas en moest zelfs zes (!) gele kaarten incasseren.  PH toonde over een sterke ploeg te beschikken. Enkele minuten voor tijd kopte PH-spits Nick Wennink de 3-1 én de drie punten definitief binnen.

Lobbert wist vooraf dat het een lastige wedstrijd zou worden: “We hebben de afgelopen twee seizoenen vier keer tegen ze gespeeld. Daarvan verloren we drie keer (waarvan éénmaal echt in de slotseconden) en speelden eenmaal gelijk. Daar komt bij dat onze voorbereiding wisselend verlopen met mindere en goede wedstrijden. Tevens hebben we op dit moment een smalle selectie met de nodige lange blessures”, zo schetste Lobbert de vertreksituatie “Uiteraard wilden we vol voor de drie punten gaan, in de hoop er toch minimaal een punt aan over te houden. Maar dat zat er vandaag gewoon niet in. Voor de rust konden we heel stiekem nog een 0-1 voorsprong pakken, maar PH heeft dat na rust snel weten om te buigen. PH heeft een uitstekende ploeg. We hebben terecht verloren.”
“Waardig gestreden. Zonde!” zo vatte ook Jorik Hollewand de wedstrijd en de uitslag kernachtig samen.

Volgende week speelt VV Heino thuis tegen ATC’65