Heino – VV Heino heeft de thuiswedstrijd tegen Luctor et Emergo (Almelo) verdiend met 3-1 gewonnen. Met als hoogtepunten twee geweldige doelpunten van uitblinker Jesper Schokker. Schokker scoorde in de 75-minuut een droomgoal door een vrije trap vanaf 20 meter loepzuiver en onhoudbaar in de rechterbovenhoek te draperen. Vijf  minuten later maakte Schokker een bliksemaanval ( met een hoofdrol voor Peter Gerritsen, die onzelfzuchtig de bal breed wegzette) de beslissende treffer: 3-0. Vóór rust had Bas Jansen de openingstreffer al gemaakt. In de 90-ste minuut bepaalde Luctor de eindstand op 3-1. Interessant voor de statistieken; belangrijker voor de ploeg van trainer Marc Lobbert was de zege, plus de wijze waarop deze tot stand kwam: met inzet en goed combinatievoetbal.

Koploper Luctor et Emergo begon zeer goed aan de wedstrijd. Zeker de eerste 20 minuten waren de Almeloërs de bovenliggende partij en moest de Heino-goalie Tom Vastenavond enkele keren in actie komen. Bovendien bracht de deklat in de 12 minuut redding. De wedstrijd, die overigens een sportief verloop kende, kantelde in de 25-ste minuut nadat Heino-spits Bas Jansen op zijn kenmerkende, bijna vallende, wijze de 1-0 had binnengeschoten.  Met de treffer legde Heino de zwakke plek van Luctor bloot: in defensief opzicht bleek de ploeg van Rene Woesthuis kwetsbaar. Opvallend was dat Luctor na die treffer niet de mouwen opstroopte, maar eerder inzakte.  Heino wist daar met technisch en verzorgd voetbal goed gebruik van te maken en maximaal te profiteren van de snelheid van Jesper Schokker en Peter Gerritsen. Dankzij de knappe en terechte overwinning kan Heino weer omhoog kijken richting de middenmoot.

Komende weekend géén competitiewedstrijd. Op zaterdag 20 oktober speelt Heino voor de beker tegen OZC in Ommen. Aanvang 14.30 uur.