Heino/Hengelo – Er stond veel op het spel bij de wedstrijd ATC’65 tegen Heino. Zou Heino de opwaartse lijn doorzetten? Kan de ploeg van Marc Lobbert aanhaken bij de koplopers? Gaan de groenhemden een sponsorbijdrage uit de zak van Lobbert kloppen? Immers: Marc Lobbert  had zijn mannen enkele weken geleden beloofd een extra bijdrage te zullen betalen voor het trainingskamp van januari op Grand Canaria. De tegenprestatie: de ploeg moest uit de  komende vijf competitiewedstrijden twaalf punten pakken… Daarna won VV Heino van Luctor et Emergo (3-1), KOSC (0-4) en Victoria ’28 (4-2) en daarmee zaten de eerste negen punten in de knip. Winst bij ATC’65 betekende dat Lobbert zijn knip kon trekken…

Extra gemotiveerd trad de formatie aan tegen ATC’65, de ploeg van Twente-voorzitter Joop Munsterman. Vanaf het beginsignaal was Heino op sportpark Slangenbeet de bovenliggende ploeg. Toch was het ATC’65 dat in het begin de beste kans kreeg. Gelukkig voor Heino wist het laaggeplaatste ATC de kans niet te verzilveren. Daar stond tegenover dat de Heinose hoofdmacht het veldoverwicht ook niet wist om te zetten in scores. Het leverde een 0-0 ruststand op. Na de thee eenzelfde beeld. ATC’65, dat tot nu toe in de competitie elke wedstrijd minimaal eenmaal wist te scoren slaagde er niet in om Heino-goalie Tom Vastenavond te passeren.
Maar ook Heino, dat de laatste vier wedstrijden maar liefst 14 keer het net wist te vinden, hield de spanning er stevig in. Pas enkele minuten voor het einde maakte laatste man en aanvoerder Jorik Hollewand een eind aan de onzekerheid. Hij was door Marc Lobbert naar voren gedirigeerd en dat loonde direct: 0-1. ATC’65 was geklopt. De vierde overwinning op rij (in de competitie) voor de ploeg van Marc Lobbert is binnen. De penningmeester van het trainingskamp kon een royale glimlach richting Lobbert niet onderdrukken: na vier wedstrijden zijn de twaalf punten binnen.
Maar ook de Marc Lobbert sloot wedstrijd af met een brede lach: dankzij zijn ingreep blijft zijn ploeg op koers en worden weer stappen gezet in het klassement. En die bijdrage…. “ach, die betaal ik graag”.