Heino – De emoties liepen bij vlagen hoog op. Terwijl een overwinning mogelijk was geweest, en een gelijk spel op zijn minst verdiend, was het uiteindelijk de ploeg van Marc Lobbert dat met lege handen achter bleef. Met een 0-2 eindstand nam Dieze-West de drie punten mee naar Zwolle. Over de manier waarop, zal nog wel enige tijd nagepraat worden. Het was immers andermaal dat de scheidsrechter een stempel op de wedstrijd drukte…

De wedstrijd begon overigens met een feestelijk tintje. Heino-aanvoerder en doelman Tom Vastenavond speelde zijn 200-ste wedstrijd voor VV Heino en werd door voorzitter Peter Vervloet in de bloemetjes gezet.
Na het eerste fluitsignaal van arbiter de heer Schiphorst bleek al snel dat Heino een lastige middag tegemoet ging. Met snelle combinaties, lef en fysieke inzet zette Dieze-West van meet af stevige druk. Het leidde in de 18e minuut tot een goed uitgespeelde aanval door het midden. De jubilerende Heino-goalie was kansloos: 0-1.
Pas na openingstreffer nam de groen-witte formatie het heft in handen en wist met regelmatig grote en kleine kansen te creëren. De grootste kans was in de 28eminuut voor Bas Jansen die echter alleen vóór de keeper tégen de goalie opschoot. 0-1 was ook de ruststand.

In de 18e minuut scoorde Dieze-West van dichtbij de 0-1. Doelman Vastenavond is kansloos.

Na de theepauze was het veldoverwicht vooral voor Heino. Het leidde diverse kansen, maar zonder scores.
Dieze-West probeerde met (al dan niet gesimuleerde) blessures het spel te vertragen, om vervolgens op de counter te loeren. Deze spelwijze riep over en weer veel irritaties op, waarbij scheidsrechter Schiphorst meerdere keren het overzicht kwijtraakte en dubieuze beslissingen nam. Het meest curieuze moment deed zich voor in 80eminuut, toen Dieze-West speler Jouad Akloud (hij had al geel) een zware optreding maakte. Akloud maakt zich snel uit de voeten, ploeggenoten imponeerden de Schiphorst, die er vervolgens voor koos de verkeerde speler geel voor te schotelen. Een klassieke fout, uitgelokt door imponeergedrag van Dieze-West.

Joaud Akloud moest na twee keer geel het veld ruimen. Daarvoor ontliep hij een tweede geel door een scheidsrechterlijke dwaling.

Voor Heino was het wrang dat deze Akloud enkele minuten later eerst een beslissende assist gaf voor de 0-2, om nog weer een minuut later alsnog een tweede gele prent te krijgen en met een glimlach het veld moest verlaten. De strijd was beslist. De punten gaan mee naar Zwolle. Heino blijft in het rechterrijtje staan op 4 punten. Dieze-West houdt aansluiting bij de top.