Heino verliest van aanstaande kampioen, maar lijkt veilig

In eigen huis verloor Heino zondag in 1E van aanstaande kampioen Alverna. De groen-witten moesten met 0-2 hun meerdere erkennen aan de ploeg uit Wijchen.

Alverna zou bij winst in Heino kampioen kunnen worden. Dan moest nummer twee Hoogland punten laten liggen thuis tegen De Zweef. Alverna won, maar Hoogland ook. De ploeg uit Wijchen van de geschorste trainer Rob Bouman nam in de eerste helft de leiding door een goal van Sven van Gelder (0-1).

Ondanks het veldoverwicht van de koploper had ook Heino de nodige goede kansen. Helaas was Alverna-doelman Te Witt iedere keer goed bij de les. Na rust maakte Jihad Ochene de 0-2 door de bal subtiel in de hoek te schuiven. Alverna controleerde het duel en kan zich na drie punten in Heino opmaken voor het kampioensduel thuis tegen Concordia Wehl.

Voor Heino leidde de overige uitslagen op deze zondag ook tot de nodige opluchting. Nummer elf Concordia Wehl staat nog zes punten achter met twee duels te gaan. De Heinoƫrs hebben een beter doelsaldo en weten ook dat de ploeg uit Wehl volgende week moet winnen uit tegen Alverna om de nacompetitie te ontlopen.

Foto: Vincent Hartman