Heino  – VV Heino is dinsdagavond uitgeschakeld voor de beker. DVS’33 uit Ermelo gaat door. Na 90 minuten  voetballen stond het scorebord op 1-1, maar zaterdaghoofdklasser DVS nam de strafschoppen beter en liet de Heinose hoofdmacht met lege handen achter. Heino kan overigens terugzien op een uitstekende prestatie, maar aan die boodschap had na afloop spelers en publiek maling: er had meer in gezeten.

DVS’33 ging op het kunstgrasveld in Heino gedegen van start. De Ermeloërs hadden de eerste dertig minuten voortdurend een licht veldoverzicht. Tempoversnellingen werd geprobeerd de defensie van VV Heino onder druk te zetten, maar zonder veel resultaat. Het was zelfs Heino die de beste kansen wist te creëren. Zo werd in de 15e minuut een kopbal van Roland Mulder met aan katachtige graai door DVS-goalie van de doellijn geslagen. Het was een eerste waarschuwing. En niet onterecht: in de 36e minuut liet Jesper Schokker weer eens ouderwetse dribbel zien, passeerde de verdediging om vervolgens ook de keeper met een droge schuiver te verschalken: 1-0.

Deze voorsprong werd lange tijd standgehouden. In de tweede helft was het balbezit van DVS’33 wellicht nog hoger dan de eerste helft, zonder de solide defensie van Heino echt in gevaar te brengen. Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de ploeg van trainer Marc Lobbert. In de 71e minuut kreeg Jesper Schokker na een lange rush nog een aardige kans om de 2-0 binnen de tikken, maar nadat hij de keeper al behendig omspeelt had werd de ingeschoten bal de DVS’33 libero gekeerd.

Het had maar zo gekund of Heino had de 1-0 binnengesleept. Want, ondanks het veldoverwicht werd DVS nooit echt gevaarlijk: totdat in de 78e minuut de gelijkmaker uit de lucht kwam vallen: 1-1, wat ook de eindstand werd.
De spelregels geven  dan aan dat penalty’s de beslissing moeten brengen. Van de tien strafschoppen werd alleen de allereerste gemist. En die kwam van de voet van Rik Keijzer, die anders altijd zo trefzeker is. DVS’33 maakte vervolgens geen enkele fout.

Heino kan met opgeheven hoofd op de wedstrijd en het bekertoernooi terugzien, maar daar had iedereen in Heino maling aan. De teleurstelling overheerste, domweg omdat er meer heeft ingezeten.

DVS’33 moet het in de vijfde ronde opnemen tegen zaterdag topklasser SVZW uit Wierden. VV Heino kan zich nu volledig concentreren op de competitie. Zondag wacht ATC’65. 14.00 uur op sportpark De Kampen.