16 februari 2014 Lees Meer →

Heino verliest in laatste minuut van Schalkhaar: 0-1

De VV Heino heeft in eigen huis met 0-1 verloren van de Schalkhaar. Lange tijd zag het ernaar uit dat de wedstrijd in de brilstand zou eindigen, waarbij Heino met één punt de handen dicht geknepen zou hebben. In de allerlaatste minuut prikte echter invaller en goaltjesdief Can Bayraktar toch nog de winnende treffer voor Schalkhaar binnen. Een zuur slot voor de ploeg van Marc Lobbert, maar iedereen wist tegelijkertijd: er viel feitelijk niets op af dingen. De zege was verdiend.

De toeschouwers die op deze kille middag naar sportpark De Kampen waren toegekomen, zagen een uiterst povere wedstrijd van de groenhemden. Vóór de wedstrijd kon nog bespiegelend worden gesproken over een theoretische kans op de periodetitel, maar al snel werd duidelijk dat het deze middag allemaal nét-niet-wilde lukken.
Slordige fouten in de defensie zorgden voor hachelijke situaties rond het 25-meter-gebied. In de 30-ste minuut kroop Heino door het oog van de naald doordat, na alweer een slordige afspeelbal, een harde schuiver van Schalkhaar via de paal het veld weer in stuiterde. Het tekende de eerste helft die eindigde in een kleurloze 0-0.

Na de pauze probeerde Heino wel meer aanvallende kracht te zetten, maar de echte overtuiging zat er niet in. Marc Lobbert, die vanwege diverse blessures een beroep moest doen op spelers uit het tweede (waaronder good-old Arjen Blom) moest constateren dat zijn manschappen geen vuist konden maken.
Schalkhaar maakte daar dankbaar gebruik van en slaagde er wel in druk te zetten. Het leidde in de 55e minuut tot een bal op de lat. In de 88e minuut leek Jeroen Bos de ploeg voor een nederlaag te behoeden door een bal uit het doel te glijden, maar in de slotminuut moest Heino alsnog buigen: 0-1.

SportSport