Heino – Dramatisch. Schandalig. Onvoorstelbaar. Niet goed. Ze hadden het de eerste helft moeten afmaken. Het is een kleine greep uit de reacties kort na de wedstrijd van VV Heino tegen de Sportclub DOS Combinatie 2012 uit Denekamp. SDC’12 won de wedstrijd tussen de twee middenmoters verdiend. De ploeg van trainer Marc Lobbert kon diens oproep om ‘nog eenmaal vol aan de bak te gaan, slechts een half uur waarmaken. Gelukkig voor de ploeg van Lobbert verloren in de Tweede Klasse J ook AJC’96 en WVC. Met nog twee wedstrijden te gaan is Heino nu veilig.

Heino begon ijzersterk aan de wedstrijd en leek zich te willen revancheren voor het verlies eerder dit seizoen. Het leidde na 6 minuten tot de openingstreffer van Douwe Booij die de bal die van de paal terugkwam eenvoudig kon intikken: 1-0. Vijf minuten later kwam Heino zelfs op een riante 2-0 voorsprong. Rik Keijzer rondde een goede combinatie beheerst af. Het leek toen een gemakkelijke middag te worden voor de groenhemden. SDC’12 speelde zwak en zonder een echte drive. Omdat Heino enkele kansen niet verzilverde gingen beide ploegen met 2-0 de rust in. Niemand leek te twijfelen aan drie punten voor de thuisploeg. Maar dat liep anders.
SDC’12 had kennelijk lucht gekregen van dreigend puntverlies van De Zweef en Grol, waardoor de kansen op de derde periode plots stegen. Het leidde tot een fanatiekere houding van de tukkers  in de tweede helft, waar Heino geen antwoord op kon geven. SDC’12 stoorde en toonde inzet, daar waar Heino verzaakte. Binnen tien minuten tekende SDC de eerste treffer aan, twee minuten later gevolgd door de (verdiende) gelijkmaker. Heino zakte in en kwam aanvallend niet verder dan een paar mooie aanvallen van Jesper Schokker, die in de 73e minuut een prachtige slalomactie niet kon bekronen.
Twee minuten later gebeurde wat iedereen aan zag  komen. In plaats van een voorsprong te pakken, kreeg Heino een penalty tegen wegens hands. Een correct besluit van de goede leidende arbiter Voogsgeerd uit Haaksbergen. SDC’12 liet zich deze kans niet ontglippen, pakte de 2-3 voorsprong en speelde de wedstrijd vervolgens slim uit.

Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) speelt VV Heino de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen koploper Grol.