Heino stunt tegen koploper Alverna; hattrick Robin Gerritsen

Heino heeft gedaan waar alle spelers en supporters stiekem op hoopten: stunten tegen koploper Alverna. De ploeg van Marc Lobbert won met 1-3, en daar viel niets op af te dingen. Man-of-the-match werd Robin Gerritsen. Hij nam alle drie doelpunten voor zijn rekening en legde daarmee de gedoodverfde kampioenskandidaat over de knie.

De ploeg van Marc Lobbert kon overigens onbevangen aan de wedstrijd beginnen. De vertrekkende coach twitterde vóór de match al dat zijn ploeg met een tevreden gevoel de winterstop in zou gaan, ‘ongeacht de uitslag tegen koploper Alverna’. Met 20 punten uit 12 wedstrijden (de situatie vóór het treffen tegen Alverna) presteerde de promovendus immers toch al boven ieders verwachting. Het zou hooguit nóg leuker kunnen worden, met een stunt tegen de ploeg uit Wijchen.

En zowaar: Heino nam in de 15e minuut brutaal de leiding door een doelpunt van spits en topscorer Robin Gerritsen: 0-1. Alverna trok daarna echter al snel de stand weer gelijk. Een combinatie van Sven van Gelder en Jihad Ochene werd door Martijn de Groot binnengewerkt: 1-1. Nog voor rust wist Heino vervolgens weer de druk op te voeren, met een doelpunt van andermaal Robin Gerritsen. Ruststand: 1-2. Het was slechts de tweede keer dit seizoen dat het oppermachtige Alverna méér dan één treffer tegen kreeg. Eerder was dit alleen voorbehouden aan RoodWit (op 30 november werd het 2-3 voor RoodWit, tot dan toe het enige puntverlies voor Alverna, red).

Na rust was het voor Heino zaak om de rust en het overzicht te bewaren en zich niet te laten verrassen. En dat lukte op een voortreffelijke wijze. Ruim een kwartier voor tijd wist Robin Gerritsen zelfs de hattrick vol te maken: 1-3 en de zege in te luiden.

Alverna probeerde met een wissel (De Groot maakte plaats voor Timmermans) het tij nog te keren, maar zonder succes. Na 90 minuten kon Heino de drie punten in de zak steken en met een  (meer dan) tevreden gevoel huiswaarts keren. Met 23 punten uit 13 wedstrijden, een stabiele plek in de subtop en een lekkere stunt tegen dé kampioenskandidaat….: het worden plezierige kerstdagen voor de mannen van Lobbert.