Jasper Smeenk zette na een kwartier Heino op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd eindigde in een keurige 2-2 eindstand.

De VV Heino is de nacompetitie per saldo goed begonnen. De eerste ontmoeting, de uitwedstrijd tegen Woezik uit Wijchen, eindigde in een gelijkspel 2-2. Een uitslag die in Heino-kringen een gemengd gevoel oplevert, maar waarbij de tevredenheid overheerst.

Aan de ene kant is deze uitslag een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd die komende zondag wordt gespeeld. Maar andere kant ook teleurstelling. Na ruim een uur voetballen stond de ploeg van Marc Lobbert immers op een riante 2-0 voorsprong, dankzij treffers van Jasper Smeenk (35e minuut, na een verdedigende fout aan Woezik-zijde) en Remco Beumer, enkele minuten na rust.

Woezik bracht vervolgens ex-prof Remco van der Schaaf (ex-Vitesse en ex-PSV) nadrukkelijker in stelling in een ultieme poging de wedstrijd te laten kantelen, en met succes. Een kwartier na rust bracht Luuk Penninx na een goed uitgespeelde combinatie de stand terug naar 1-2 en weer een kwartier later schoot Luuk Vondervoort de gelijkmaker binnen.

In de slotfase zette Woezik nog een slotoffensief in om alsnog de zege over de streep te trekken. Maar Heino liet zich daarna niet meer verrassen,  zocht zelfs de aanval en sleepte het gelijke spel binnen. Trainer Marc Lobbert keek na afloop met een voldaan gevoel terug op deze wedstrijd, én op het resultaat. “Natuurlijk is het jammer dat we de voorsprong niet konden vasthouden, maar per saldo vind ik dat er een knappe prestatie is neergezet. Woezik is een ploeg met hoofdklasse-ambitie dat voor de aanleg van een kunstgrasveld een ton uit eigen zak betaalt. Bovendien spelen hier jongens als Van der Schaaf en Michael Jansen (ex-Cambuur, Go Ahead en Spakenburg) en dat is ook niet voor niets. Stuk voor stuk jongens met individuele klasse en dan is 2-2 gewoon een keurige uitslag. Ik vertrek zeker met een goed gevoel uit Wijchen”, aldus Lobbert kort na afloop.

De return is op zondag 25 mei op sportpark De Kampen. Overigens wordt dan NIET gespeeld volgens het Europese systeem waarbij de uit-gescoorde doelpunten ‘dubbel’ tellen. Bij een gelijke stand in Heino (ongeacht of het 0-0 of 3-3 is) volgt er eerst een verlenging en daarna strafschoppen. De winnaar over de twee wedstrijden plaatst zich voor de volgende ronde.