Het vrouwenvoetbal binnen de v.v. Heino volgt de landelijke trend: Steeds meer voetballende vrouwen.
Met name de afgelopen jaren won het vrouwenvoetbal aan populariteit en kwam het aantal actief voetballende vrouwen/meisjes in een stroomversnelling. Momenteel geniet vrouwenvoetbal, net na hockey, een hoge ranking op de lijst van meest populaire teamsporten.

Ook binnen vv Heino neemt de vrouwentak, vanwege o.a. de vele leden, een belangrijke plaats in. Om die talentontwikkeling een meerwaarde te geven heeft vv Heino het voortouw genomen om te komen tot het formeren van teams onder 21 jaar, de zogenoemde 0.21 teams.

In samenspraak met andere, in de nabije regio opererende verenigingen, is het plan opgevat om binnenkort te starten met vier 0.21 teams die tegen elkaar een halve competitie gaan afwerken.

Naast vv Heino zijn dit: De Zweef Nijverdal, vv Hellendoorn en sv Raalte. Allen ook verenigingen die een bloeiende én groeiende afdeling vrouwenvoetbal kennen.
De eerste wedstrijden staan gepland voor woensdag 6 maart. De talenten van Heino spelen dan thuis tegen “buurvrouw” sv Raalte en vv Hellendoorn ontvangt De Zweef.

Er is gekozen voor een vaste speeldag en aanvangstijd, nl. de woensdagavond, aanvang 19.30 uur.
Deze competitie wordt gezien als een pilot. Er zal na afloop worden geëvalueerd en n.a.v. de ervaringen bij de vier deelnemende verenigingen zal worden bekeken of e.e.a. een vervolg krijgt.
Wanneer u sportminded bent, dan is het misschien eens leuk om de talentvolle meiden aan het werk te zien. Wellicht kunt u genieten van leuke wedstrijden, waarin weer eens bewezen zal worden dat , ook in het voetbal, vrouwen hun mannetje staan !!

Het complete speelschema vindt u hierna:

Woensdag   6 maart:    vv Heino – sv Raalte
vv Hellendoorn – De Zweef
Woensdag  27 maart:   sv Raalte – vv Hellendoorn
De Zweef –  vv Heino
Woensdag  17 april    :  vv Hellendoorn – vv Heino
sv Raalte – De Zweef