Heino speelt om de prijzen tegen een vogelvrij Overwetering

In 2J staan komende zondag de Sallandse ploegen Heino en Overwetering tegenover elkaar. In Olst weten ze inmiddels dat men een vervolg kan geven aan het debuutseizoen in de tweede klasse. De ploeg van trainer Henk van Norel kent een prima seizoen en is ruim voor het sluiten van de competitie verzekerd van lijfsbehoud. Voor Heino valt er veel te winnen, maar met pech nog alles te verliezen. Één overwinning in de laatste twee wedstrijden brengt de ploeg van Marc Lobbert in ieder geval erg dicht bij een nacompetitie-plek.

Wat als …? Een vraag die in het voetbal ongetwijfeld vaker gesteld zal zijn dan alleen door de mannen van Heino dit seizoen. Maar wat als men de eerste drie wedstrijden niet één, maar meer punten had gehaald. Wat als niet tweemaal tegen Wijhe’92 gelijk werd gespeeld. Wat als in Olst drie punten waren gepakt in de vorige ontmoeting tegen Overwetering? Het duel eindigde in 0-0, waardoor opnieuw twee kostbare punten verloren gingen. Natuurlijk moet gezegd worden dat de groen-witten in wedstrijden ook wel eens meer is toegekomen dan het wedstrijdbeeld liet zien. Maar met een ‘gaatje’ van zes punten op koploper De Zweef gaan de gedachten op Sportpark de Kampen vast nog wel eens uit naar het beantwoorden van die vragen.

Want zes punten achterstand op de koploper uit Nijverdal met nog twee wedstrijden te gaan zou alleen nog tot een beslissingswedstrijd kunnen komen. Dan moet Heino sowieso tweemaal winnen en De Zweef komende zondag van gedeeld nummer twee PH en de week erop van nummer vier Tubantia verliezen. Niet onmogelijk, maar meer een scenario voor dagdromers. Tevens heeft PH in dat scenario waarschijnlijk ook evenveel punten. Dat zou zelfs een kampioenspoule betekenen! Trouwens, een beslissingswedstrijd tussen De Zweef en Heino, op welk neutraal terrein zou die gehouden kunnen worden? We dwalen af!

Tijd om af te dwalen is er in Heino zeker niet, want men heeft nog helemaal niks! Afgelopen zondag ging het na een matige tot slechte vertoning al bijna mis tegen het reeds gedegradeerde WVV’34. Ternauwernood werd met 2-3 gewonnen. Eenzelfde vertoning tegen het kwalitatief betere Overwetering, dat zich echt niet als speelbal gaat laten gebruiken om Heino de nacompetitie te gunnen, zou wel eens het weggooien van alles dat is opgebouwd kunnen betekenen.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Wagtelenberg.

Heino-Overwetering, zondag 4 mei aanvang 14.00u

Foto: Vincent Hartman