Geconcentreerd Heino in slotfase langs PH: 2-1

De VV Heino heeft vanmiddag de eerste van de twee finales tegen PH uit Almelo met 2-1 gewonnen. Een verdiende overwinning, waarbij echter zeker niet gezegd kan worden dat de ploeg van Marc Lobbert al ‘met één been in de Eerste Klasse’ staat. PH bleek een sterke opponent en zal komende zondag in de allesbeslissende wedstrijd alles uit de kast trekken om deze nederlaag te compenseren.

Douwe Booij speelde een uitstekende partij en schoot snoeihard de gelijkmaker binnen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op Sportpark De Kampen. Het talrijke publiek zag zeker tijdens het eerste halfuur een sterk spelend PH. De Almeloërs waren voortdurend dreigend, overigens zonder ook maar één enkele echte kans te creëren. Mooie aanvallen eindigden in aarzelende afrondingen. Zelfs een serie van pakweg 7 hoekschoppen leverden geen echte kansen op, dankzij solide verdedigend werk. Maar ook Heino kon in de eerste helft, dat wel steeds beter in de wedstrijd kwam, geen stempel drukken. Ruststand 0-0.

Na rust eenzelfde beeld: Heino groeide in de wedstrijd, wist met verzorgd en geconcentreerd voetbal voor meer druk te zorgen en dat leverde zelfs enkele kansjes op.

In de 62-ste minuut kwam PH op voorsprong door een gegeven strafschop: 0-1. Lange tijd zag het er vervolgens naar uit dat dit arbitrale besluit beslissend zou worden en dat de zege naar Almelo zou gaan. Heino bleef echter geconcentreerd spelen. Het tij keerde in de slotfase, met belangrijke rollen voor Marc Lobbert (die besloot good-old Arjan Blom in te brengen), Arjan Blom zelf en uitblinker Douwe Booy. Arjan Blom forceerde met zijn aanvalsdrift in de 86-ste een penalty die snoeihard door Booy werd verzilverd: 1-1.

Enkele minuten later lanceerde Remco Beumer met een gouden pass Jasper Smeenk, die met een handige actie Arjan Blom in stelling bracht om de winnende treffer aan te tekenen: 2-1. In de 90-ste minuut kropen de groenhemden door het oog van de naald omdat een inzet van PH op de paal stuiterde, waarna Heino-doelman Vastenavond (die daarvoor enkele mooie reddingen verrichte) de bal kon annexeren. De overwinning was binnen.
Voor de VV  Heino een belangrijke, maar zeker geen veilige, zege.

Zondagmiddag speelt de ploeg de return in Almelo. Bij winst of gelijkspel promoveert Heino voor het eerste in haar 45 jarig-bestaan naar de Eerste Klasse. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.00 uur.

Foto boven: Vincent Hartman