Heino klopt Overwetering in tweede helft: 4-2

VV Heino heeft de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie met gewonnen van Sc Overwetering. De wedstrijd eindigde in 4-2, na een ruststand van 1-1. De Zweef werd kampioen door PH te verslaan, waardoor Heino op twee fronten in de race blijft om een periodetitel te pakken. Immers: de ploeg van Marc Lobbert blijft dankzij de zege op Overwetering koploper in de strijd om de derde periodetitel. En als Heino de tweede plek in het algemeen klassement weet te behouden, dan neemt het ook de eerste periodetitel over van kampioen De Zweef. Komende zondag valt hierin de definitieve beslissing. Heino speelt dan uit tegen Voorwaarts.

Net als vorige week (uit tegen WVV’34) speelde Heino een matige pot, waarbij tot halverwege de tweede helft puntverlies op de loer lag. Heino begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Marc Lobbert speelde met vertrouwen en speelde beheerst. De treffer van Jesper Schokker (foto),een krulbal in de lange hoek, was een logisch gevolg: 1-0. Daarna pakte Overwetering brutaal het initiatief. In een kluts waarbij Heino-doelman Vastenavond in eerste instantie redde, was de rebound voor Jelle Lucassen: 1-1. In de volgende tegenaanvallen wist Heino-doelman Vastenavond een gevaarlijke inzet van Stefan Hekman te keren. Een minuut later kopte Overwetering-libero Bram van Bessen snoeihard in, andermaal op de vuisten van jubilaris Vastenavond (die werd voor de wedstrijd gehuldigd vanwege zijn 250-ste wedstrijd in de hoofdmacht van Heino). Rust 1-1.

Tijdens de theepauze zal Heino-coach Lobbert zijn ploeg ongetwijfeld op de feiten hebben gewezen: puntverlies zou wel eens héél duur kunnen zijn, mede in de wetenschap dat De Zweef en Tubantia bij rust op voorsprong stonden. Na rust zochten zowel Heino als Overwetering de aanval, met Overwetering aanvankelijk als de bovenliggende partij. De Heino-defensie koos regelmatig de weg-is-weg-variant en leek op weg naar het gevreesde puntverlies. Tussen de 73e en 83e ste minuut kantelde de wedstrijd in het voordeel van de groenhemden, met een hoofdrol voor Jesper Schokker. In de 73e minuut werd Schokker op links gelanceerd, waarbij hij de bal scherp voorgaf op Jasper Smeenk, die met zijn eerste balcontact de bal teruglegde op Remco Beumer. Beumer kon vervolgens met een fraaie beweging de 2-1 binnentikken.

Overwetering-coach Van Norel besloot in te grijpen en posteerde libero (en uitblinker) Bram van Bessen in de spits. Daarmee nam de offensieve druk toe, maar ontstond er ook ruimte voor de aanvallen van Heino. In de 80-ste minuut was het opnieuw raak. Uit een hoekschop tikte Jesper Schokker de bal leep binnen: 3-1. Daarna  ging het snel. In de 82-ste minuut verraste Bram van Bessen door van dichtij hard in te koppen: 3-2. Weer een minuut later was het good-old Arjan Blom die, na fraai voorwerk van (alweer) Jesper Schokker, die Overwetering (reserve-)doelman Wesley de Graaf kansloos liet: 4-2.

Dankzij de zege (en verlies van PH) verstevigt Heino de tweede plaats in het klassement. Door winst van De Zweef op PH is De Zweef kampioen. Volgende week speelt Heino de laatste wedstrijd van deze competitie, uit tegen Voorwaarts. Heino is dicht bij een plek in de nacompetitie, maar met een heel gek scenario zou het in theorie nog mis kunnen gaan.

Beluister hier ook de reacties van Overwetering-trainer Henk van Norel en Heino-speler Douwe Booij gemaakt door AirplaySport.