Heino pakt zegereeks weer op: winst tegen WVV’34

VV Heino heeft tegen promovendus WVV’34 uit Hengevelde de volle drie  punten gepakt. Matchwinnaar werd Douwe Booij die met een geweldige kopbal, uit een corner van Rik Keijzer in de 69e minuut de 1-0 binnen kopte. Na negentig minuten volop strijd tussen twee gemotiveerde ploegen, bleek het de enige treffer te zijn geweest. Eindstand: 1-0.
Dankzij deze overwinning klimt Heino weer een plaatsje in het klassement en staat nu vierde. Door het puntverlies van koploper De Zweef (5-2 verlies tegen Vogido) en het gelijkspel tussen PH en Voorwaarts (2-2)  is bovendien het gat met de twee koplopers (PH en De Zweef) verkleind tot zes punten.

Het publiek op sportpark De Kampen zag een aantrekkelijke wedstrijd die uitstekend werd geleid door de Deventer arbiter Van Zuuk. Heino was in voetballend opzicht de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar WVV’34 wist door vroeg te storend regelmatig het initiatief over te nemen en een snelle tegenaanval in te zetten. Zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Heino-goalie Tom Vastenavond had een redelijk gemakkelijk middag. Alleen in de 55-ste minuut moest Vastenavond vol aan de bak, toen een steekpass van WVV spits Wouter Horsink bereikte. Gelukkig voor Heino schoof Horstink de bal luttele centimeters naast. Voor de rest waren de kansen voor de groenhemden.  Op slag van rust kopte Niels Spekrijse een inzet van Heino uit de doelmond. Ruststand: 0-0.

Tien minuten na rust besloot trainer Marc Lobbert (die de afgelopen week zijn contract weer met een jaar verlengde) Bas Nijensteen in te brengen en daarmee Douwe Booij meer aanvallende kracht geven. Vanaf dat moment stapelden de kansen zich aan Heino-zijde op. Rik Keijzer (47e, en 63e minuut), Jesper Schokker (47e), Gerritsen (52e) en Jorik Hollewand (56e) waren dicht bij een treffer. Een treffer hing in de lucht en kwam in de 69e minuut na een knullige terugspeelbal van WVV, die tot een corner leidde. Rik Keijzer nam dit cadeautje dankbaar aan. Zijn inzet belandde op het hoofd van Booij (foto). WVV’34-doelman Wouter Assink was volstrekt kansloos: 1-0.

In de resterende 20 minuten hield het spelbeeld aan, al probeerde WVV’34 in de slotfase nog een punt te stelen. Verder dan enkele lange en hoge ballen kwam het echter niet. Heino speelde de wedstrijd beheerst uit en heeft na het verlies van vorige week tegen Tubantia, de winnende lijn weer te pakken.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de andere promovendus (SC Overwetering) op het programma.