Heino pakt te weinig tegen Rheden: 1-1

De VV Heino heeft de laatste thuiswedstrijd van voor de winterstop twee punten laten liggen tegen het laaggeplaatste Rheden. Tijdens het koude treffen kwamen de groenhemden niet verder dan een gelijkspel. Na afloop waren de kwalificaties zeer wisselend. Van ‘we hadden moeten winnen’ en ‘voor hetzelfde geld hadden we verloren’ tot het overheersende: ‘Jammer. Met drie punten hadden we een uitstekende positie voor de uitwedstrijd tegen koploper Alverna. Maar laten we niet mopperen: als promovendus nu al op 20 punten, wie had dat vooraf verwacht’. Zo had ieder zijn bespiegelingen én gelijk.

Heino startte voortvarend aan de wedstrijd en dat leidde binnen enkele minuten tot grote kansen. Met ietsje meer Vrouwe Fortuna in het team had er na 15 minuten een –voor Heino- riante voorsprong op het scorebord kunnen staan. Vervolgens trad een oude voetbalwet in werking: als je zelf niet scoort, dan…. . En inderdaad: na 25 minuten namen de roodhemden uit Rheden na slecht verdedigend werk aan Heino-zijde de leiding: 0-1. Dat betekende meteen een kanteling van de wedstrijd, want vanaf dat moment nam Rheden het initiatief. Gelukkig voor de ploeg van (inval-)trainer Joran Pot bleef de schade beperkt. Ruststand: 0-1.

Heino begon de tweede helft gelijk als de eerste: aanvallend. Maar dit keer met snel succes. In de tweede minuut werd de corner van Jesper Schokker door Hidde Smeenk tegen een Rheden-verdediger aangewerkt waarna de bal in het doel belandde: 1-1. Door deze vroege treffer leek het tijd te keren voor Heino en zat een overwinning voortdurend in het verschiet. Maar inzetten (diverse keren op aangeven van uitblinker Jeroen Bos, foto) van Robin Gerritsen, Rik Keijzer, Jesper Schokker en Remco Beumer  belandden op de lat of over en naast het doel. Ver in blessuretijd kreeg Beumer nog een laatste kans op een presenteerblaadje, maar zijn inzet werd gekeerd door de Rheden-goalie. Het paste geheel in de stijl van de wedstrijd. Eindstand: 1-1.

Volgende week sluit Heino de eerste competitiehelft af met de uitwedstrijd tegen koploper Alverna.