Heino  – ‘Yes. In the pocket!’ zo werd na afloop van de wedstrijd VV Heino tegen Luctor et Emergo geroepen . Dankzij de 2-1 zege pakte Heino de tweede periodetitel in Klasse 2J, waardoor deelname aan de competitie veilig gesteld is. Met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie is dat een zeer prettige zekerheid.
Overigens: de overwinning was verdiend. Moest Heino in de uitwedstrijd in Almelo de zege nog aan Luctor et Emergo laten (in Almelo verloor Heino met 4-1), op sportpark De Kampen was de ploeg van trainer Marc Lobbert voortdurende de bovenliggende partij. Niet zozeer vanwege de balans op het veld, die was redelijk in evenwicht, maar vanwege de gecreëerde kansen. Ga maar na:
Minuut 15: Peter Marrissink rommelt door de defensie, maar de keeper van Luctor et Emergo  tikt de bal tot corner.
Minuut 35: Peter Gerritsen passeert op links zijn man, maar schiet over en naast.
Minuut 41: Robin Gerritsen kopt een voorzet van links bijna onhoudbaar in. Inderdaad: bijna. Doelman Danny Barends van Luctor pareert de inzet van Gerritsen met een fraaie safe.
Minuut 51: Bas Jansen breekt dwars door het midden door de defensie heen op weg naar het doel maar wordt ‘functioneel’ onderuit geschoffeld. Het leverde slechts een vrije trap op. De arbiter weigerde een kaart te trekken.
Minuut 57: Willem Mulder schiet hard en fraai… naast.

Willem Mulder opende de score in de 76-ste minuut met een doelpunt uit schier onmogelijke hoek. (archieffoto)

Het zat Heino bepaald niet mee, hetgeen onderstreept werd door scheidsrechter Vergeer uit Deventer die in de 67-ste minuut weigerde de bal na een pure handsbal op de stip te leggen. Het duurde nog tot de 76-ste minuut voordat het eindelijk raak was. Rik Keijzer gaf een prachtige diepe pass op Willem Mulder, die vervolgens vanuit een schier onmogelijke positie de bal in het doel wist te rollen: 1 – 0. Het was de opening die Heino vertrouwen gaf.
Amper twee minuten later kreeg Heino een paaspresentje. Peter Gerritsen kwam binnen de 16 meterlijn ongelukkig ten val. Scheidsrechter Vergeer greep de situatie aan om zijn eerdere ongelukkige foutjes goed te maken en legde de bal op de stip. Ruben Meijer (amper twee minuten in het veld) schoot onberispelijk in: 2 – 0.

In de slotfase maakte Heino het nog spannend door bij een vrije trap verdedigend niet goed op te letten. Terwijl de Heinose defensie nog bezig was een muur meer neer te zetten, schoot Luctor et Emergo met een lage schuiver vanaf 25 meter de bal in de rechterbenedenhoek. Doelman Vastenavond had het nakijken:  2-1. Voor de groenwitte mannen van Lobbert was het daarna zaak om de overwinning over de streep te trekken. Met succes. De periodetitel zit ‘in the pocket’. Overigens leverde de zege uiteraard ook drie punten op voor de strijd om het kampioenschap in 2J.  Pasen 2012 heeft Heino geen windeieren gelegd.
Volgende week zondag moet de Heinose hoofdmacht in Tubbergen aantreden tegen koploper TVC ‘28.