Heino – VV Heino heeft de thuiswedstrijd tegen Victoria’28 vrij overtuigend gewonnen: de ploeg van Mac Lobbert versloeg de Enschedese formatie met 4-2 en klimt opnieuw enkele plaatsen in het klassement. De doelpunten kwamen van Douwe Booij, Bas Jansen, Rik Keizer en Robin Gerritsen. Voor Robin Gerritsen was het vierde wedstrijd op rij dat ie wist te scoren voor de Heinose hoofdmacht. Een belangrijk deel van de credits voor deze zege is echter voor Peter Gerritsen: met zijn drive en snelheid zorgde hij regelmatig voor dreiging en drukte daarmee een stempel op de wedstrijd. Als er een trofee was geweest voor de ‘man of the match’ of meest strijdlustige spelers zou hij hoge ogen gooien.
Overigens was het Victoria’28 die de score opende. In de 11e minuut werd de bal vanaf rechts eenvoudig voorgegeven en al even simpel ingekopt: 0-1. Het duurde tot de 26e minuut alvorens Heino wat terug kon doen, maar dat gebeurde dan ook meteen goed. Eerst kon Douwe Booij een breed gelegde bal strak achter de doelman leggen: 1-1. Drie minuten later opende Bas Jansen een lange rush zoekend naar een afspeelmogelijkheid. Toen deze zich niet aandiende besloot hij het zelf af te maken en met succes: 2 – 1. Dat werd ook de ruststand.
Direct na rust vergrootte Rik Keijzer de marge door goed voorbereidend werk van Bas Jansen efficiënt af te ronden:  3-1.

Daarna zakte Heino qua positiespel terug en liet Victoria’28 komen. De Enschedese formatie was creatief, beweeglijk en op zoek naar de aansluiting zonder echt gevaarlijk te worden. Fraaie acties smoorden op de rand van het 16m-gebied.  Deze aanvalslust gaf ruimte aan de Heinose aanval en dat leverde in de 82-ste minuut resultaat op. Terwijl menigeen er rekening mee hield dat Victoria terug zou kunnen naar 3-2, besliste Robin Gerritsen anders door een snelle aanval overtuigend af te ronden: 4-1. In de slotminuten konden de tukkers nog terugkomen tot 4-2.

Voor de ploeg van Lobbert betekent de overwinning de vierde zege op een rij, waarvan drie in de competitie. Vorige sprak Lobbert de wens uit om een ‘goede reeks neer te zetten’. Tegen Victoria werd hij op zijn wenken bediend. Heino doet weer mee in het linkerrijtje.
Volgende week speelt Heino uit tegen ATC’65 uit Hengelo. ATC’65 pakte gisteren een punt tegen AJC’96: 1-1.