Heino en Overwetering winnen, Wijhe’92 gelijk (1-1)

In de tweede klasse J behaalden de Sallandse ploegen Heino, Overwetering en Wijhe’92 allen punten. Overwetering en Heino wisten hun uitwedstrijd in Twente te winnen. Wijhe’92 kwam in een thuisduel tegen Voorwaarts Twello tot een 1-1 gelijkspel.

Wijhe’92 trof in Voorwaarts Twello een gelijkwaardige tegenstander. In een spannend duel (met een 0-0 ruststand) wisten beide ploegen na rust eenmaal te scoren. Voorwaarts kwam in het tweede bedrijf nog wel snel op voorsprong, maar Ricardo Heerink wist namens de Wijhenaren dit recht te trekken (1-1). Wijhe’92 had vandaag onder andere via Tjidde Koopman nog de mogelijkheid het duel te winnen, helaas slaagde de speler er niet in een tweede doelpunt te forceren. Door het gelijkspel zakt Wijhe’92 wat verder naar onder in de stand. Alleen het eerste duel werd tot nu toe nog gewonnen door de ploeg van trainer Peter Jansen, waardoor men met zes punten uit zes duels op een elfde plek staat.

Overwetering moest vandaag op bezoek in Denekamp bij SDC’12. De ploeg van trainer Henk van Norel werd na tien minuten gelijk wakker geschud, na de 1-0 voor de thuisploeg. Echter kon Bram de Haas het verschil halverwege de eerste helft alweer recht trekken (1-1). In de tweede helft brachten Stefan Hekman en Paulino Kifeta de ploeg uit Olst naar een zeker lijkende overwinning. Echter, werd het een paar minuten voor tijd nog even spannend door de 2-3 die werd gemaakt door de thuisploeg. Overwetering hield echter stand, mede omdat doelman Hafkamp in de slotsecondes een strafschop stopte (!), waardoor men alweer drie duels op rij heeft gewonnen. Overwetering staat met dertien punten op een knappe derde plaats.

Heino moest vandaag op bezoek in Geesteren bij STEVO. De club uit Geesteren was ooit een grootmacht in het amateurvoetbal, maar bevindt zich nu in een zorgelijke situatie. Na de degradatie uit de eerste klasse vorig seizoen, staat de ploeg opnieuw onderaan in de tweede klasse. Heino speelde vandaag niet goed, maar wist wel de overwinning mee naar huis te nemen. In de eerste helft kregen beide ploegen één hele grote kans, die aan de aanvallers van beide ploegen niet besteed was.

De tweede helft startte met een prima goal van Robin Gerritsen. De rappe aanvaller wist tussen twee verdedigers meer attent te reageren en schoof de bal behendig onder de keeper door (0-1). Daarna ging de ploeg uit Geesteren al vrij snel nog opportunistischer spelen, waar Heino het lastig mee had. Zonder echt grote kansen weg te geven, had Heino zelf het duel al op slot kunnen gooien. Pas in blessuretijd maakte Hidde Smeenk aan alle onzekerheid een einde (0-2). Goed voorbereidend werk van Jesper Schokker bracht Smeenk in stelling. Door de derde overwinning op rij klimt de ploeg van Marc Lobbert weg uit de onderste regionen en staat nu met tien punten op de vijfde plaats.

Komend weekend heeft Heino geen bekerprogramma men is al uitgeschakeld.

Overwetering bekert tegen Activia. Het duel wordt as. donderdag in Olst om 20u gespeeld. Wijhe’92 doet dit tegen SVI in Zwolle aanstaande zaterdag, aanvang 16.15u.

Onderstaande foto’s van het duel tussen Wijhe’92 en Voorwaarts (1-1) zijn gemaakt door Rijk vd Berg (Wijhe’92).