Heino op karakter langs Longa’30: 3-2

VV Heino heeft op eigen veld de volle drie punten gepakt tegen Longa’30 uit Lichtenvoorde. De boeiende pot voetbal tussen twee strijdbare ploegen eindigde in 3-2 voor de thuisploeg, dankzij een winnend doelpunt in blessuretijd.

Verdiend? “Nou’, dat zou ik niet willen zeggen. Dan zou ik Longa’30 te kort doen”, zo stelde Heino Marc Lobbert (foto) na afloop, “Kijk, Longa’30 speelde gewoon heel goed voetbal. Ze komen niet voor niets uit de Hoofdklasse en dat was goed te zien. Regelmatig kwamen we in de problemen, maar ik ben trots op mijn ploeg dat ze strijdbaar en geconcentreerd zijn gebleven. Ze hebben vandaag karakter laten zien en dat heeft ons uiteindelijk ook de zege gebracht.”

Heino startte gretig aan de wedstrijd en wist binnen enkele minuten voor het eerste gevaar te zorgen. Longa’30 pakte het signaal op en trok steeds vaker de wedstrijd naar zich toe. Het werd een wedstrijd met twee aanvallend ingestelde ploegen. De score werd vrij onverwacht geopend door Remco Beumer die in de 33e minuut een onschuldig lijkende schuiver de bal achter Longa-doelman Kay Boschker in de verre hoek zag verdwijnen: 1-0. Vijf minuten was het andermaal raak. Wilco Gerritsen bracht met een snel genomen vrije schop Robin Gerritsen in stelling om onberispelijk de stand naar 2-0 te tillen. Dit werd ook de (comfortabele) ruststand.

Na rust zette de ex-Hoofdklasser direct stevig aan en trok binnen een kwartier de stand gelijk. In de 46e minuut werd Heino-doelman Vastenavond bij een hoekschop geblokt en zag Heino de 2-1 binnenvallen. Longa’30-verdediger Yordi Orriëns trok in de 60e minuut met geweldig afstandsschot de stand gelijk 2-2.

In het laatste half uur had Longa’30 vaak het betere van het spel en stond Heino regelmatig onder druk, zonder overigens te bezwijken. Marc Lobbert probeerde met enkele wissels een impuls te geven aan de aanvallende druk, door onder meer Luuk Oosterlaar in te brengen. Dit bleek een gouden greep. De robuuste spits kreeg prompt mandekking, waardoor er ruimte ontstond op voor Robin Gerritsen.
Terwijl het scorebord de 90 minuten al aangaf bracht Heino-doelman Vastenavond met een lange bal Oosterlaar en Beumer in stelling. Laatstgenoemde bracht op zijn beurt Robin Gerritsen prima in positie die vervolgens zijn tweede treffer, en Heino’s derde en winnende treffer binnenschoot: 3-2.

Heino blijft als promovendus nog ongeslagen en gaat volgende week (5 oktober) spelen uit tegen Concordia Wehl.