De VV Heino is ondanks een nederlaag tegen SV Voorwaarts dankzij de derde plaats in de competitie toch geplaatst voor de nacompetitie. De ploeg van Marc Lobbert faalde tijdens de slotwedstrijd van de competitie op alle fronten en verloor met 4-1 van de Twellose oranjehemden. Omdat directe concurrent Tubantia wél won van kampioen D Zweef gingen zowel de derde Periodetitel als de tweede plaats in het klassement verloren. Doordat PH verloor eindigt Heino als derde, en die plaats geeft recht op een plaats in de nacompetitie. Het was zo ongeveer het enige, maar wél het belangrijkste lichtpunt van een winderig middagje Twello.

Met name in de eerste helft werd het spelbeeld bepaald door een straffe wind die vrijwel parallel aan het speelveld blies en in het voordeel van de thuisploeg werkte. Maar het waren ook de kwaliteiten van de spelers die maakten dat Voorwaarts dat het verschil maakte. Al na drie minuten moest de ploeg van Lobbert de eerste tegentreffer incasseren. Daarna brak er een fase aan waarin Heino langszij (en verder) kon komen, maar de inzetten van Remco Beumer (10e minuut) en Jesper Schokker (12e minuut) en Robin Gerritsen (rebound) eindigden óf op de vuisten van de uitstekende keeper Jelmer Clemenkoff, de paal of rakelings over het doel. Geheel volgens een oude voetbalwet valt het doelpunt dan aan de andere kant en dat gebeurde in de 27-ste minuut met een snoeiharde kopbal: 2-0. Op slag van rust kreeg Heino nog een kans om terug te komen, maar dat pakte anders uit. Clemenkoff voorkwam niet alleen de 2-1, maar zijn uittrap stuiterde gedragen door de wind, vlak vóór en óver Heino-doelman Vastenavond. Een lucky wereldgoal van Clemenkoff, die overigens terecht werd uitgeroepen tot man-of-the-match. Ruststand 3-0.

Na rust was de Heinose hoop gevestigd op een kanteling-met-de-wind mee. Heino wilde wel, maar kon geen vuist maken. Passes kwam niet aan en individuele acties stierven in schoonheid. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat Heino over de hele kampte met een totale offday, terwijl Voorwaarts liet zien over een uitstekende ploeg te beschikken, die (in deze vorm) in de top-4 had moeten eindigen. Voor de statistieken: in de 52-ste minuut benutte Douw Booij een strafschop: 3-1. In de 76-ste ging het laatste greintje hoop op een wedstrijdpunt voor Heino verloren: 4-1.

Dus geen wedstrijdpunten in deze slotwedstrijd, geen directe periodetitel en geen tweede plaats in het eindklassement. Troost was er in de wetenschap van de deelname aan de nacompetitie, omdat Heino de periodetitel overneemt van De Zweef. Vlak na de wedstrijd voelde dat als ‘schrale troost’, maar onder de streep is dat gewoon ‘een terechte prijs’ gewonnen op basis van 26 wedstrijden.