Bas Jansen (25) traint donderdag voor het laatst bij zijn club vv Heino. De veel scorende spits vertrekt namelijk aanstaande zaterdag voor zeker drie maanden naar Malta. Jansen heeft een mooie baan gevonden op het zonnige eiland en hoopt er langer te verblijven. Na vele doelpunten komt er hiermee (voorlopig) een abrupt einde aan zijn voetballoopbaan.

In 165 officiële wedstrijden maakte Bas Jansen maar liefst 87 competitiedoelpunten. De aanvaller kwam als 17-jarige A1-junior in 2004 over naar de hoofdmacht van Heino, destijds onder leiding van trainer Peter Reumer. Na enkele succesvolle seizoenen in de tweede klasse, degradeerde Heino in 2009 helaas naar de derde klasse. Op dat niveau lieten Jansen en zijn club zien er niet thuis te horen. Na twee seizoenen (‘10/’11) keerden de Groen-Witten, mede door 23(!) goals van Jansen, met een kampioenschap terug naar de tweede klasse. Jansen werd in dat seizoen ook nog eens topscoorder van Salland.

Heino zal de lepe aanvaller zeker gaan missen, ondanks dat talentvolle aanvallers nu ook weer de kans krijgen. Helaas is het Jansen niet gegeven om van het thuispubliek afscheid te nemen, gezien zijn vertrek aanstaande zaterdag. De verloren wedstrijd afgelopen zondag tegen Dieze West (3-2) was hiermee zijn laatste wedstrijd voor Heino. De glans en de herinnering aan zijn doelpunten is er echter bij de dorpsclub niet minder om. En wie weet komt de ‘spits van weleer’ ooit nog eens terug, om een balletje te trappen in het groen en wit …

 

Foto: Bas Jansen (links) in gesprek met trainer Marc Lobbert (rechts). Bron: VV Heino (Mark Bruggink)