Heino – VV Heino heeft zondagmiddag op eigen terrein verzuimd de volle winst binnen te halen. Tegen ATC’65 kwam de ploeg van Marc Lobbert niet verder dan 2 -2. Gezien over de hele wedstrijd een terechte eindstand. Niettemin had Heino met name in de tweede helft diverse kansen op de drie punten binnen te slepen. Na het punt vorige week tegen AJC’96 nu weer één puntje om afstand te nemen van de onderste regionen.

Bij VV Heino moest trainer Lobbert dit keer overigens vanaf de tribunes toekijken. Als trainer van Heino B-1 had hij zaterdag een rode kaart gekregen wegens beledigen van de scheidsrechter. De rode prent had direct consequenties, waardoor assistent-trainer Joran Pot de honneurs moest waarnemen. Heino ging slecht van start en moest in de eerste helft voortdurende de meerdere erkennen in ATC, dat na circa een kwartier op voorsprong kwam. Ruststand: 0-1.

Na de theepauze kwam Heino gretiger uit de kleedkamer en wist een veldoverwicht af te dwingen. Het leidde tot meerdere kansen en het wachten was op gelijkmaker. Die kwam in 53-ste minuut. Een prima actie van Robin Gerritsen bracht Douwe Booij in stelling. Zijn schot werd gepareerd met handsbal. De toegewezen penalty werd door Booij zelf verzilverd. Amper drie minuten later trok Heino de wedstrijd naar zich toe, door een trefzekere schuiver van Rik Keijzer: 1-2.  De zon leek eindelijk weer te gaan schuinen voor de Heinoërs, maar dezelfde zon gooide een minuut later ook weer roet in het eten. Een vrije bal van ATC viel zomaar uit het niets binnen, doordat de hele Heino-defensie (tegen de zon inkijkend) de bal verkeerd inschatte: 2-2. Daarna kreeg Heino nog een achttal dik opgelegde kansen die echter allemaal stierven in de afwerking. Booij was nog het dichtst bij een treffer. Zijn kopbal belandde op de paal. Eindstand: 2-2.

Een samenvatting van duel is te zien op Youtube: