Heino – Op uiterst eenvoudige en overtuigende wijze heeft VV Heino de bekerwedstrijd tegen zaterdagvierdeklasser SCD’83 gewonnen. De Dedemsvaartse formatie werd met ruime cijfers opgerold. Uitblinker aan Heino-zijde was een getergde Jesper Schokker. Na 35 minuten opende hij de score na een fraaie actie. Opvallend was dat hij niet juichte, maar stilzwijgend én veelzeggend naar de middellijn wandelde om opnieuw af te trappen. Tien minuten later tekende Schokker ook voor de 2-0, waarmee zijn visitekaartje definitief was afgegeven. Uiteindelijk zou Schokker in totaal vijf maal scoren, plus twee assists geven. Jesper Schopper werd de man van de wedstrijd.

Overigens hadden de mannen van trainer Marc Lobbert het eerste half uur nog aardig de handen vol aan SCD’83. Met aanvallend spel en snel combineren gaven de geelhemden Heino goed partij en was er zelfs sprake van een gelijkopgaande strijd. Pas in de 30-ste minuut kantelde de wedstrijd. Jorik Hollewand mocht na een overtreding in het strafschopgebied vanaf 11 meter aanleggen. Zijn inzet werd gekeerd door een uitstekende redding van SCD-keeper Robert Withaar. Deze misser betekende wel de ommekeer in de wedstrijd, met de openingstreffer dus in de 35-ste minuut. Dankzij treffers van tweemaal Schokker en eenmaal Peter Gerritsen was de ruststand 3-0.

Na rust had Heino geen kind meer aan SCD’83 dat overigens keurig bleef voetballen en zelfs regelmatig de aanval zocht. Het gaf achterin ruimte voor de Heinose formatie. DE treffers kwamen vervolgens op naam van Ruben Meijer (4-0), Jesper Schokker (5-0), Bas Jansen (6-0), Jesper Schokker (7-0),  Peter Gerritsen (8-0) met als slotakkoord nogmaals Jesper Schokker (9-0).
Een eervolle vermelding is op zijn plaats voor doelman Robert Withaar van SCD’83. Normaal verdedigt hij het doel van het tweede team van SCD’83, maar tijdens bekerwedstrijden staat hij in het eerste. Ondanks het feit dat de uitslag anders doet vermoeden keepte hij een puike wedstrijd. Hij voorkwam de dubbele cijfers.

Met deze zege plaatst Heino zich voor een tussenronde in de bekerstrijd. In deze tussenronde speelt Heino thuis tegen de winnaar van de wedstrijd De Treffers tegen Angeren. Deze wedstrijd wordt aanstaande dinsdagavond in Groesbeek gespeeld.