Heino krijgt te weinig tegen Tubantia: 0-0

De VV Heino heeft de thuiswedstrijd tegen Tubantia afgesloten zoals het begon: 0-0.  De wedstrijd tussen de nummers 3 en 4 van het klassement verliep rommelig en kenmerkte zich door veel overtredingen en aan beide kanten slordig balverlies. Gezien over de hele negentig minuten was Heino de betere ploeg, maar dat werd niet verzilverd. In de tweede helft onthield scheidsrechter Hamelink de thuisploeg een strafschop na een overduidelijke handsbal binnen de 16-meter. En in de slotminuut kreeg Remco Beumer een opgelegd kans om de drie punten alsnog in Heino te houden, maar hij miste ongelukkig.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het overigens goed merkbaar dat er stevige belangen op het spel stonden. Heino draait na een aantal overwinningen goed mee in de top van het klassement en de derde periode. Bovendien had de ploeg van Marc Lobbert nog wat recht te zetten tegen Tubantia: in de uitwedstrijd werd immers met 4-1 verloren. Voor Tubantia zou hernieuwde winst betekenen dat de afstand tot de groenhemden stevig verkleind zou worden en de ploeg óók nog mee zou doen in de top van het klassement.

Het resultaat was dat twee strak dekkende ploegen volop de strijd aangingen. Het leidde tot kort spel en veel kleine irritaties. Zeker in de eerste helft ging de strijd qua krachtsverhouding gelijk op.

Na de theepauze voerde Heino de voorwaartse druk op en kwamen er kansjes. Helaas voor Heino stond  het vizier qua afronding niet op scherp. Zelfs de vrije trappen gingen huizenhoog over. Heino kreeg de mééste kansen, de béste kansen waren tot de 89e minuut voor Tubantia. Het was Heino-goalie Tom Vastenavond die in de 58e en 71e- minuut met katachtige reflexen de nul wist te houden. Met in de slotminuut de niet-benutte kans voor Heinoër Beumer om de –alles overziend- verdiende winst te pakken.

Ondanks het gelijke spel blijft Heino (omdat SDC’12 verloor) de ranglijst om de derde periodetitel aanvoeren, maar staat het door winst van De Zweef en PH op zes en drie punten van de nummers één en twee van 2J.