Vóór de wedstrijd werden drie spelers van Heino gehuldigd met een beeldje en  bloemetje. Zowel Wilco Gerritsen, Paul van Dijk als Ruben Meijer speelden hun 100-ste wedstrijd in de hoofdmacht van Heino. Helaas kon dit driedubbele jubileum niet gevierd worden met een overwinning. Tegen kampioenskandidaat Rigtersbleek (met slechts vier verliespunten meer dan koploper Alverna) leed de ploeg van trainer Marc Lobbert een 1-2 nederlaag. De groenhemden werden daarmee met name niet beloond voor de prima tweede helft, waarin Heino domineerde. Door deze nederlaag  blijft Heino een stabiele middenmoter in de Eerste Klasse, hetgeen overigens nog steeds een goede prestatie is voor de promovendus.

In de eerste helft was Rigtersbleek de betere ploeg. Met gedegen positiespel en fysiek overwicht was de Enschedese de bovenliggende partij. Toch waren er twee dode spelmomenten nodig om tot scoren te komen. In de 14e minuut werd een corner al koppend verzilverd. In de 28e minuut werd een vrije trap dóór het muurtje van Heino geschoten: 0-2. Heino kan daar niet veel tegen inbrengen. Met name op het middenveld kwam de ploeg te kort. Vlak voor rust kreeg Robin Gerritsen nog wel een aardige kans om Heino terug in de wedstrijd te brengen. Zijn inzet, na een geweldige rush van Jesper Schokker, mist echter het doel. Ruststand: 0-2.

Tijdens de theepauze besloot Lobbert om jubilaris Ruben Meijer in te brengen, en met resultaat. De wedstrijd kantelde. Meijer (foto) zorgde voor rust op het middenveld, waardoor Heino in de wedstrijd groeide en diverse kansen creëerde. In de 60-ste minuut was het ook Ruben Meijer die met een uiterst fraaie steekbal Jesper Schokker lanceerde, die vervolgens Robin Gerritsen in staat stelde de 1-2 binnen te tikken.

Heino bleef daarna de betere ploeg, maar was ongelukkig in de afwerking. In de 80-ste minuut schampte een vrije trap van Remco Beumer buitenkant paal en een minuut later rolde een inzet van Stef Logtenberg centimeters vóór het doel langs.

De conclusie na een koude middag op De Kampen. Heino kreeg te weinig en blijft in de middenmoot. Rigtersbleek had reden tot juichen: zij blijven in race om de koppositie. Volgende week zondag speelt Heino uit tegen De Zweef uit Nijverdal.