Heino krijgt te weinig tegen Grol: 1-1

De VV Heino moet  nog steeds wachten op de eerste overwinning na de winterstop. Vanmiddag (Paaszaterdag) moest de ploeg van Marc Lobbert genoegen nemen met één punt. Tegen het laaggeklasseerde Grol werd het 1-1, hetgeen gezien moet worden als ‘puntverlies’. Winstpunt was echter dat Heino over de hele wedstrijd gezien de bovenliggende partij was. Vriend en vijand was het er na afloop over eens: Heino voetbalde zeer verdienstelijk en kreeg met de puntendeling ’te weinig’.

Overigens begon de wedstrijd slecht voor de groenhemden. Nadat de ploeg binnen twee minuten een voorsprong op de sloffen had, was het Grol dat in de 3e minuut via een snelle break-out de score opende: 0-1.
Heino liet zich door deze tegenvaller niet van de wijs brengen en probeerde voetballend een opening te forceren. Zoals zo vaak na de winterstop ontbrak het de Sallanders aan ieder greintje geluk. In de 33e minuut schoot Robin Gerritsen een niet te missen kans naast, om dit in de 35-e minuut nog eens te herhalen. Paul van Dijk zag zijn inzet in de 36e minuut op de paal uit elkaar spatten: het zat Heino weer eens niet mee.

Vlak voor rust zorgde een fraaie combinatie voor de gelijkmaker. Jesper Schokker (foto) bereikte met een geweldige breedtepass Bram Eykelkamp die met een lepe steekbal Robin Gerritsen in stelling bracht. De Heino-spits zette trefzeker de 1-1 op het scorebord.

Na de theepauze bracht Lobbert (met invallers Ruben Meijer en Jasper Smeenk) meer aanvalsdruk binnen de lijnen. Vrijwel de gehele tweede helft was het Heino dat het spelbeeld bepaalde. Het leidde tot een serie kleine en grotere kansen. De grote makke van de groenhemden was echter andermaal de matige afwerking en  het ontbreken van ieder greintje geluk. De rush van Schokker (62e minuut), de kopbal van Hidde Smeek (78ste minuut) en de ‘voorzet’ van Ico Nijboer (85-ste minuut) verdienden een beter lot, maar kregen dat niet. Eindstand 1-1.

Op Tweede Paasdag mag Heino andermaal een poging doen de eerste driepunter-van-na-de-winterstap binnen de slepen. Tegenstander (uit) is Rheden. De vraag is dan of het Heino eindelijk lukt het goede spel eindelijk te verzilveren, en de aanzet te geven tot een goede slotfase van het eerste seizoen in deze Eerste Klasse.